bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Десять громадських організацій в Україні створюють веб-сайти на платформі LightCMS
14.09.2016

Десять українських громадських організацій є учасниками проекту розробки веб-сайтів «Tech2Empower» на платформі LightCMS. Це програма для громадських організацій, що займаються захистом прав жінок в Україні.

Проект здійснюють організації «WAKE» (англ. абревіатура для «Women’s Alliance for Knowledge Exchange» – «Альянс жінок за обмін знаннями») із США, Сан-Франциско і «Український Жіночий Фонд» (Київ, Україна) – у партнерстві з американською компанією NetSuite.

В якості учасників цього проекту, громадські організації стали грантоотримувачами від програми «NetSuite.org». Це підрозділ американської компанії NetSuite.org, який відповідає за надання підтримки громадським організаціям у вигляді безоплатного програмного забезпечення NetSuite та консультацій. Всі учасники проекту безкоштовно отримали інструмент LightCMS для створення і розміщення он-лайн нових веб-сайтів, а також беруть участь у серії навчальних вебінарів із розробки веб-стратегії та проектування сайтів з використанням LightCMS.

- Ми очікуємо, що вже наприкінці вересня 2016 року, після проходження навчання та розробки проектів, учасники проекту представлять спільноті, партнерам і журналістам десять нових веб-сайтів, - каже координаторка проекту в Україні, керівник громадської організації «Прес-клуб реформ», Вікторія Талашкевич.

До участі у проекті залучені організації «Славія» (Івано-Франківськ), «Жіночий Інформаційно-Консультативний центр» (Житомир), «Ла Страда – Україна» (Київ), «Бюро гендерних стратегій та бюджетування» (Луцьк), «Інститут громадського розвитку «Ортега-і-Гасет» (Токмак, Запорізька область), «Територія успіху» (Кропивницький), «Волинські перспективи» (Луцьк), «Центр публічних ініціатив» (Суми), «Турбота» (Новоукраїнка, Кіровоградська область) та «Позитивні жінки» (Київ).

Навчання проводиться он-лайн - через вебінари. Кожна з організацій, залучених у проект, розробляє власну стратегію просування в Інтернеті і обирає найбільш підходящі шаблони для створення своїх сайтів. Представники NetSuite.org і WAKE вчать українок, як запустити нову веб-сторінку, як налаштувати зв’язок через соціальні медіа, як налаштувати і використовувати Google Analytics, а також створювати контент. Нові сайти громадські організації планують оприлюднити на початку жовтня 2016 року. Серед співробітників проекту є Хезер Рамсі, співзасновник і головний операційний директор WAKE, Еллі Ханауер, директорка з Навчання та Впливу, WAKE, Олеся Бондар, виконавчий директор Українського жіночого фонду, Памела Джоунз, виконавчий директор з питань соціального впливу, NetSuite.org та Вікторія Талашкевич, координатор проекту в Україні. Щоб дізнатися більше про проект - звертайтеся до «Українського Жіночого Фонду» поштою: [email protected] (Олеся Бондар). Щоб дізнатися більше про програму Tech2Empower від WAKE в Україні – заходьте на сайт: http://wakeinternational.org/tech2empower-ukraine Більш детальну інформацію про програми NetSuite.org, шукайте тут: http://www.netsuite.org

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.