bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Живий діалог зі Сходу на Захід познайомив молодь Донецька та Мукачева
02.09.2016

26-29 серпня «Молодіжна Ініціатива Міст» здійснила обмінну поїздку «Живий діалог зі Сходу на Захід» до м. Мукачево, де їх прийняла організація ГО «Закарпатське Вільне Медіа». 

Мета проекту: встановлення діалогу між молоддю Сходу та Заходу України; руйнація стереотипів у сприйнятті один одного; формування простору для майбутньої співпраці між організаціями, обмін досвідом в плануванні та реалізації проектів, встановлення тісних контактів між активною молоддю, задля розбудови цілісної держави. До участі в проекті була запрошена активна молодь, лідери громадського суспільства зі сходу України та активні представники приймаючої громади із західних регіонів.

Окрема увага під час візиту була присвячена підходу до діалогу  «Жива бібліотека», який був розроблений Американською бібліотечною асоціацією та включений в програму Ради Європи з метою пропагування розповідання особистих історій і власного досвіду віч-на- віч, задля боротьби з расизмом, ксенофобією та упередженим ставленням до певних груп населення.

В рамках обміну активісти ДОМГО «Молодіжна ініціатива міст» поділилися досвідом використання підходу «Живі бібліотеки», представили концепцію та історію створення, навели приклади адаптації методики в Україні, навчали представників приймаючої організації правилам використання методики. Окрім того, в останній день обміну провели захід «Живі бібліотеки» у приймаючий громаді в м. Мукачево.

Крім того, регіон Закарпаття характеризуються великою часткою етнічних меншин. Застосування підходу «Жива бібліотека» в майбутньому може сприяти знаходження діалогу між представниками різних нацменшин та підвищити рівень згуртованості в громаді.  

В останній день обмінної поїздки “Живий діалог зі Сходу на Захід” відбувся перший захід в форматі «Живих бібліотек» із залученням внутрішньо перемішених осіб, які зараз проживають у місцевій громаді та місцевих жителів. 

Відвідувачі “Живої Бібліотеки” мали можливість неформального спілкування у “читальний час” з “книгами”, які представляють неоднорідний поперечний розріз ВПО різного віку, статі, життєвого досвіду, географічного розташування та культурного тла.

Цей тип спілкування та взаємодії розкриває нову інформацію про життя ВПО та заохочуватиме членів приймаючих громад надавати їм більшу підтримку та активно допомагати їм для ефективної інтеграції. Як наслідок, ця діяльність сприятиме зусиллям спрямованим на зміцнення життєздатності

В рамках міжкультурного обміну наші колеги з Мукачівської громадської організації та учасники презентацій і воркшопів, мали змогу більше дізнатись про культуру, традицію та стан речей на сході України. Більше того, громадська організація «Закарпатське Вільне Медіа» в подальшому буде поширювати отриману інформацію та матеріали в рамках своїх культурних та просвітницьких проектів.

Подія відбулася в рамках проекту “Містки громадської активності”, що фінансується Європейським Союзом та впроваджується у партнерстві з ГО «Центр культурного менеджменту» (Львів), Благодійним фондом «Помагаєм» (Дніпро) та Фондом розвитку інформаційного суспільства (Варшава) у 2016-2018 рр.

Контакти

  • «Молодіжна Ініціатива Міст»
  • Андрій Мочурад
  • [email protected]
  • 097 945 00 05
  • www.kultura.org.ua/
  •  pomogaem.com.ua/
  •  frsi.org.pl/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.