bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дітей, постраждалих внаслідок війни, реабілітують наукою
15.08.2016

Близько двох сотен дітей з Донбасу, що проходять психологічну реабілітацію в таборі «Лісова застава», стали учасниками неймовірних наукових шоу. 13 серпня 2016 року понад 180 дітей, що постраждали від бойових дій, взяли участь в унікальному соціальному проекті «Наука їде до дітей».

Свято науки дітям подарував Благодійний фонд «Help young» за підтримки нідерландської благодійної організації Alert Fund for Youth Activities. Хлопці та дівчата з нелегкою долею на декілька годин поринули в незабутній світ дослідів та відкриттів. Вони не тільки на власні очі побачили “димовуху” з сухого льоду та палаючу руку, а й взяли участь у справжніх фізичних та хімічних експериментах!

«Я ніколи не подумала б, що хімія може бути такою цікавою», - поділилася враженнями 14-річна Оля з Донецької області, - «Коли рідина змінила колір від мого подиху на ней,  я відчула себе майже чарівницею!».

А 13-річний Антон з Луганської області зізнався: «В такі моменти чогось цікавого та незвичного, як сьогоднішнє шоу, мені здається, що життя дійсно чудове. Й навіть, забуваю, що я не вдома і чому так сталося».

А щоб у дітей залишився інтерес до експериментів ще надовго - організатори забезпечили табір неймовірними 3D-пазлами. «Можливо хтось з дітей тепер точно знає, що хоче стати вченим, присвятити життя розвитку науки та техніки, зробити світ та життя людей в ньому кращим саме таким чином», - зазначив виконавчий директор Фонду «Help young» Рустам Бекназаров, - «В будь-якому разі ми віримо, що подібні виїзні шоу дарують користь та радість дітям і проводити їх потрібно якнайбільше. Наш фонд вже два роки дарує такі наукові свята дітям-сиротам та дітям переселенцям. Ми бачимо в дитячих очах щиру зацікавленість і це надає нам сили шукати можливості для розвитку цього проекту».

Детальніше дізнатися про проект «Наука їде до дітей» та підтримати його можна за посиланням https://ubb.org.ua/uk/project/1537/.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.