bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відень у центрі Києва: благодійність через призму культури
04.08.2016

Для українців формат бальних заходів незвичний, тому існують певні упередження щодо бальної культури. Людина рідкісної професії, танцювальний сомельє Іван Павлов, учасник балів у Києві та  Відні,  відкрив завісу віденської культури і розповів про технології проведення балів. Лекційна програма заходу охоплювала різні аспекти - від історії до конкретної інструкції для тих, хто має бажання потрапити на бал.

Підприємниця Тетяна Кисліцина поділилася враженнями від події: «Мені подобається цей неординарний захід, який популяризує класичну культуру. Я дізналася багато практичних питань: як можна самим взяти участь у балу, я мала нагоду поспілкуватися з творчими людьми. Позитивне враження від заходу підсилилося тим фактом, що це благодійний вечір. Поєднання культурної та благодійної складових надихає, адже такий формат побудований на взаємодопомозі – ми допомагаємо дітям, а нас інформують про культурні події».

Розповідь супроводжувалася відеоматеріалами, завдяки яким гості на деякий час занурювалися у атмосферу балу. Теоретичні відомості про бал також стали несподіванкою для зацікавлених відвідувачів. Віденський бал – це лише формат заходу. Будь-який бал, який дотримується певних критеріїв, можна називати Віденським, незважаючи на територіальне розташування.

На основі відео Іван Павлов продемонстрував гостям, що саме відбувається на балу: який танець офіційно відкриває захід, хто такі дебютантки, як потрапити на бал – як гість, який просто може споглядати за тим, що відбувається; або як учасник, який безпосередньо бере участь у танцювальній програмі). Цікаво, що зйомки продемонстрованого відео відбувалися в Україні, адже бальна культура не просто існує тут - вона доступна майже кожному.

На завершення розповіді Іван Павлов повідомив, де і коли відбуватимуться бали найближчим часом. Таким чином, отриману під час заходу інформацію можна застосувати на практиці під час майбутнього бального заходу. Потрапити на бал як гість, як виявилося, можна – варто навчитися танцювати віденський вальс, дізнатися про правила бального етикету, підготувати відповідний наряд і вчасно замовити квиток.

Для тих, хто вирішив випробувати свої сили у ролі безпосереднього учасника, танцювальний сомельє Іван Павлов запрошує приєднатися до Клубу Танцюючих мандрівників «Кабріоль».

Усі кошти, зібрані на цьому благодійному вечорі, буде передано на медичну апаратуру для передчасно народжених дітей.

Присутній на заході лікар Олена Юкальчук відзначила важливу роль благодійної ініціативи за сьогоднішньої непростої ситуації: «В Україні багато дітей народжується недоношеними. Для забезпечення їхнього життя необхідна спеціальна апаратура та дорогі лікарські препарати. Благодійний вечір сприяє покращенню стану здоров’я дітей та пропонує інноваційну ідею культурного розвитку людей».

Ідея організації власного благодійного заходу у Івана з’явилася вперше.

Його успішному проведенню організатор завдячує підтримці культурним діячам – одним із найкращих оперних виконавців. За словами Івана Павлова, завдяки відомим культурним діячам захід зацікавив різних людей: «Ми орієнтувалися на людей, яким близька тема культурного розвитку українського суспільства. У подальшому плануємо покращувати подібний формат камерних культурних зібрань і об’єднувати людей, готових бути благодійниками та ретрансляторами культурних цінностей». 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.