bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Одеський комітет виборців провів тренінги з питань ВПО
03.08.2016

28 та 29 липня 2016 року в містах Подольську та Татарбунарах Одеської області пройшли одноденні тренінги з питань ВПО, учасниками яких стали 20 внутрішніх переселенців та 41 місцевий чиновник. Мета тренінгів - посилення потенціалу внутрішньо переміщених осіб, представників органів місцевої влади та громадських активістів в сфері захисту прав ВПО.

Під час проведення тренінгів, для його учасників розкрили основні проблеми, з якими стикаються ВПО в регіоні; надали алгоритм вирішення найтиповіших ситуацій та навчили ВПО більш ефективно захищати свої права. Також учасники тренінгу вчилися досягати необхідної комунікації між ВПО, органами влади та громадськими активістами в питаннях ідентифікації та вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб в Україні. Учасники тренінгу активно обговорювали питання, що стосуються правового статусу внутрішньо переміщених осіб, як проводиться реєстрація, облік та отримання соціальних пільг вимушеними переселенцями, відновлення документів, особливості реалізації права на спадкування, правовідносини з банками, підприємницька діяльність та судовий захист ВПО.  

28 липня тренінг відбувся в місті Подольську, участь в якому прийняли 39 учасників. Від органів місцевої влади, зокрема, участь прийняли директор Котовського центру БВПД, представники управління соціального захисту населення Подільської міської ради та Котовської районної державної адміністрації, Подільської державної податкової інспекції, АТ “Ощадбанк”, міськрайонного центру зайнятості, державної міграційної служби, кримінально-виконавчої інспекції, а також 12 внутрішніх переселенців, громадські активісти та журналісти.

29 липня аналогічний тренінг відбувся в місті Татарбунари, участь в якому прийняли 22 учасника. Від органів місцевої влади, зокрема, участь прийняли представники районного управління Пенсійного фонду, Татарбунарської  РДА, Татарбунарського районного сектору ГУ ДМС України в Одеській області, 8 внутрішніх переселенців (в тому числі учні професійно-технічного аграрного училища та мати-одиначка), представники банківських установ, громадські активісти.   

Заходи проведені Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», в рамках проекту  «Захист прав ВПО в Україні - правова допомога, інформаційні кампанії та цифрові інструменти», який реалізується Всеукраїнською коаліцією з надання правової допомоги за підтримки Національного фонду підтримки демократії (NED).

Контакти

  • Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України»
  • [email protected]
  • (048) 716-40-18 (048) 716-46-83

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.