bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Щодня столичні безпритульні збирають майже 400 тон сміття
01.08.2016

Кожного дня в київські пункти збору вторсировини приносять майже 400 тон сміття. Допомагають очищати місто в основному бездомні, пенсіонери і малозабезпечені.

Про це повідомляє прес-служба благодійного фонду «Соціальне партнерство».

«Всього в Києві існує близько 600 пунктів збору вторсировини, серед яких тільки 100 легальних,  — розповідає представник організації« Київміськвторресурси» Сергій Волков,  —  за нашими підрахунками щодня в пункти прийому приносять від 300 кг до 1 тони вторсировини, в залежності від розташування пункту і сезону. Переважна більшість людей, які здають сміття  — це пенсіонери та безпритульні».

За середніми підрахунками, в день незаможні очищають місто від 400 тон сміття в день.

За інформацією «Київкомунсервіс» з Києва щодня вивозять від 2, 5 тисяч тон сміття. А це означає, що без допомоги малозабезпечених ця цифра могла б збільшиться ще на 15%.

«У Києві, за неофіційною статистикою, нараховується близько 20 тисяч бездомних, - розповідає президент благодійного фонду «Соціальне партнерство» Олена Поліщук. - Частину з цих людей можна по праву назвати санітарами міста. Заробляють вони за свою працю небагато - за 100 зібраних пляшок вони отримую в середньому 40 гривень. Кілограм макулатури коштує менше 2 гривень, а пластика  — 5 гривень. Проте результати цієї праці вагомі для всього міста».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.