bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Чернівцях дискутували про перезавантаження міста
19.07.2016

15 липня відбувся перший захід перший захід проекту «Спільний простір» - лекція-дискусія «Урбаністика: перезавантаження міст». З чернівчанами спілкувався відомий журналіст-урбаніст Григорій Мельничук. Він поділився секретами вдалих урбаністичних проектів, залучення до них спонсорів, а також порадив Чернівцям не тільки використовувати свої архітектурні принади для приваблення туристів, а й виробляти оригінальні та унікальні продукти, які зможуть повертати відвідувачів в місто.

Григорій Мельничук, який є координатором міських проектів, дослідником українських міст, розповів, чому урбаністика стає актуальною та поширеною, які функції виконує міський простір, як інфраструктура міського простору впливає на розвиток суспільства, як  київські проекти «Сквер Небесної сотні» та «Парк Наталка» стали повноцінними міськими проектами розвитку, перетворили занедбані території на сучасні публічні простори та об’єднали активних мешканців.

Чернівчани охоче долучились до дискусії та наводили приклади участі громади у зміні навколишнього простору. Зокрема, приклади самоорганізації мешканців багатоквартирних будинків довкола створення дитячого майданчика, залучення студентів-архітекторів до проектування затишних дворів.

Учасники заходу мали можливість долучитись до створення карти улюблених місць в Чернівцях та карти місць, що потребують змін. Під час обговорення активісти зауважили на тому, що потрібно проводити інтервенції та постійні культурні заходи у місцях майбутніх громадських просторів.

Лекція-дискусія проходила в рамках проекту «Спільний простір», метою якого є є посилення спроможності громади Чернівців об’єднувати зусилля та впливати на просторовий розвиток міста. Заходи проекту включають публічні лекції на теми розвитку просторів та урбаністики, зустрічі дискусійної платформи «Urban Cafe», розробку матеріалів щодо впливу громади на просторовий розвиток міста та створення нового публічного простору в Чернівцях.

Наскрізними темами, які будуть підніматись під час заходів проекту є: урбаністика та участь громади в просторовому розвитку, озеленення та розвиток міських парків, створення дитячих просторів, історична спадщина в сучасному місті та доступність просторів.

Детальну інформацію можна отримати за телефоном +38 050 132 03 62 або, написавши листа керівнику проекту на [email protected] – Тетяна Лебухорська. Стежити за подіями проекту можна на його сторінці: https://www.facebook.com/CommonSpaceCV.

Захід відбувається в рамках проекту «Спільний простір», який виконують ЧОГО «Буковинська агенція регіонального розвитку» та «RosaCollective».

Контакти

  • Тетяна Лебухорська
  •  .
  • [email protected]
  • 38 050 132 03 62
  • www.facebook.com/CommonSpaceCV

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.