bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Центр «Логос» продовжує кампанію щодо роз’яснення децентралізації
14.07.2016

У співпраці зі Сватівською РДА Центр «Логос» планує подальші заходи,  спрямовані на підвищення усвідомлення серед населення і цільових груп необхідності децентралізації,  а також покращення розуміння серед депутатів місцевих рад, посадових осіб органів місцевого самоврядування та виконавчої влади таких понять як «спроможна громада», «планування розвитку території», «сталий розвиток  територій» тощо.

Голова Сватівської райдержадміністрації Дмитро Мухтаров запросив до РДА керівника проекту Центру «Логос» щодо впровадження реформи децентралізації, кандидата наук з державного управління Олега Яценка та ініціативну групу місцевих активістів молодіжної організації «Учнівське братство». Учасники зустрічі обговорили підсумки заходів у школах району, плани на наступний навчальний рік, ідеї просвітницьких акцій юних волонтерів, які залучилися до громадської діяльності на користь громади після участі в «уроках децентралізації», проведених центром «Логос». Голова РДА зацікавився досвідом активістів щодо проведення «кіноуроків» у школах, запропонував подальшу підтримку громадських починань та підписав угоду про співпрацю. Цей документ керується засадами взаємодії між демократичною державою і громадянським суспільством, передбаченими Указом Президента «Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні». Метою документу є підтримка реформ, зокрема, сприяння реалізації на Сватівщині стратегічних напрямків та завдань затвердженої урядом Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

У співпраці зі Сватівською РДА Центр «Логос» планує подальші заходи,  спрямовані на підвищення усвідомлення серед населення і цільових груп необхідності децентралізації,  а також покращення розуміння серед депутатів місцевих рад, посадових осіб органів місцевого самоврядування та виконавчої влади таких понять як «спроможна громада», «планування розвитку території», «сталий розвиток  територій» тощо.

На Сватівщині презентації реформи проведено у місті Сватовому та у восьми селах району: Мілуватка, Гончарівка, Хомівка, Свистунівка, Коломийчиха, Райгородка, Ковалівка, Куземівка. Популяризація реформи з децентралізації відбувається на Сватівщині у рамках проекту «Здійснення інформаційно-просвітницької та адвокаційної кампанії для формування спроможних громад Луганщини, Донеччини, Львівщини і Одещини», який реалізовує Інформаційно-аналітичний центр «Логос» у рамках програми ЄС «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні». Ця програма фінансується Європейським Союзом та впроваджується Інститутом Громадянського Суспільства в партнерстві з Фондом Східна Європа.

Представникам Сватівської РДА та міськради, членам робочих груп щодо впровадження реформи передано матеріали Інституту Громадянського Суспільства з децентралізації, зокрема, збірник «Децентралізація. 

Контакти

  • Інформаційно-аналітичний центр «Логос»
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.