bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Україна готується до наймасштабнішого фестивалю на південному сході
09.06.2016

4-5 червня у Харкові близько 200 учасників зібрались для офіційного запуску підготовки фестивалів «З країни в Україну». Команди з Покровська, Бахмута, Старобільська, Костянтинівки, Сєвєродонецька, Лисичанська, Нікополя, Кривого Рога, Запоріжжя, Бердянська, Маріуполя презентували свої ідеї, покликані показати, що ж  таке справжній український фестиваль. Нагадаємо, він відбудеться у липні 2016 року в 11 містах України.

Мандрівний просвітницький фестиваль «З країни в Україну» має на меті згуртування локальних громад, поширення сучасної української культури, створення тренду на стильні атмосферні заходи у невеликих містах.

В ході конференції учасники говорили про готовність до проведення, розташування локацій, оригінальні для кожного міста фестивальні концепції та заплановані рекордні за часи незалежності кількості відвідувачів. Підтримати і надихнути активістів приїхали зіркові гості конференції: серб Райко Божич, який розказав про досвід організації одного з найкращих європейських фестивалів - «Exit»; з Києва завітав коуч, керівник школи для лідерів Ваче Давтян, який говорив про важливість нетворкінгу в організації подій.

Серед найцікавіших ідей конференції – велоекскурсії і запливи на байдарках, форум театрів, фаєршоу, хакатони, «кольорова Україна» з фарбами холі, інтелектуальні майданчики, парад дитячих візочків, фешн покази, кінопокази, лекторії тощо.

Денис Блощинський, співзасновник Фундації соціальних інновацій «З країни в Україну» ділиться враженнями: «Це був один з найбільш надихаючих заходів за останні кілька років. Всі команди різні, відмінні їх бачення фестивалів. В одному місті в один час ми отримали детальний портрет громадського активіста зі сходу та південного сходу України. І знаєте що, друзі? Цей портрет надихає! Всі ці люди – доказ того, що Україна росте, змінюється, стає кращою. І це відбувається не в кабінетах політиків серед політичних слоганів, а в конкретних містах та містечках. Ми з командою чекаємо, як хвиля фестивалів накриє 11 міст у липні».

Вхід на фестивалі буде вільним. Це дасть можливість всім бажаючим ознайомитись з культурними, науковими надбаннями країни - від традиційних до сучасних, від локальних до загальнодержавних.

Конференція пройшла в рамках фестивалю «З країни в Україну» за підтримки агентства USAID.

Контакти

  • Фундації соціальних інновацій “З країни в Україну”
  • http://krainaukraina.org/
  • https://www.facebook.com/krainaUkraina.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.