bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мешканці Миколаївки створюють стратегію розвитку своєї громади (Донецька область)
13.05.2016

Мешканці міста Миколаївка Слов’янського району Донецької області спільно з місцевою владою зібрали робочу групу, яка створює Стратегію розвитку для об’єднаної громади. Активісти вирішили власноруч розвивати своє місто, ремонтувати інфраструктуру, ініціювати культурні зміни і все це – на кошти, залучені від інвесторів.

11 травня в Миколаївці відбулись збори робочої групи, яка займається створенням Стратегії соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади. На порядку денному постало питання визначення стану життя, який громадяни хочуть мати в недалекому майбутньому, а також формулювання спільного Бачення та Місії.

«Реформа не повинна гальмувати, ми не можемо чекати і держава має нас підтримати. Чекаємо не пізніше 2017 року проведення виборів і завершення інституційного оформлення об’єднаної громади. А Стратегія в нас вже буде у цьому році й з нею ми вийдемо до потенційних інвесторів і до державного Фонду регіонального розвитку з пропозиціями і конкретними проектами стосовно фінансування окремих напрямків розвитку наших територіальних громад», - поділився планами координатор робочої групи, заступник Миколаївського міського голови Сергій Захаров.

Наступним етапом роботи буде широке обговорення із населенням напрацювань робочої групи. Після чого, Стратегію затвердять у якості одного з найважливіших програмних документів діяльності міської влади, обраної на наступних виборах.

Консультантами в питаннях написання таких документів виступили експерти Донецької обласної організації «Комітету виборців України» Валерій Кочуєв та Володимир Проскурнін. Співпраця відбувається в рамках проекту «Підтримка громадської кампанії по формуванню об’єднаних територіальних громад Донецької області».

«Вироблення Стратегії – не звичайна справа. Раніше люди тут й не замислювалися над цим, бо все, що стосувалося їхнього життя, «спускалося зверху». Наслідками такого патерналізму стали погані дороги, занедбана інженерна і соціальна інфраструктура, незадоволення населення станом надання комунальних і культурних послуг… Сьогодні заклик до реформування мешканці і місцева влада сприйняли як завдання і взялися за роботу. Сподіваюся, що бажання людей нарешті втіляться у життя», - зазначив Керівник напрямку «Розвиток місцевого самоврядування» Донецької обласної організації «Комітет виборців України» Валерій Кочуєв.

Підтримка Донецької області стала можливою в рамках проекту ЄС «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні». Він реалізується Інститутом громадянського суспільства у співпраці з Фондом Східна Європа.

Контакти

  • Донецька обласна організація «Комітету виборців України»
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.