bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ОПОРА і Одеський КВУ презентували результати моніторингу народних депутатів Одеської області
04.05.2016

30 квітня в Одесі представники Громадянської мережі ОПОРА презентували мету моніторингової кампанії ОПОРИ в 105 виборчих округах 24 областей України та Києва, а також перші результати моніторингу діяльності народних депутатів області - http://bit.ly/1QS6cAO

У заході взяли участь голова Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» Анатолій Бойко і громадський консультант ГМ “ОПОРА” в Одеській області Анастасія Матвієнко.

Одеську область у Верховній Раді представляє 16 народних депутатів: 11 парламентарів обрані у відповідних одномандатних виборчих округах Одеської області, ще 5 народних депутатів обрані за списками політичних партій.

Відвідування пленарних засідань

З усіх парламентарів, які представляють у Верховній Раді Одеську область, немає жодного, хто б відвідав всі 169 пленарних засідань.

Решта народних депутати Одеської області пропустили від 15% до 30% пленарних засідань.

Детальніше - тут 

Голосування по політикам, які представляють значний суспільний інтерес

Політики - це серії голосувань за ті чи інші проекти рішень (проекти законів, процедурні рішення, постанови), які пов’язані між собою.

Трохи більше половини одеських народних депутатів підтримували в тій чи іншій мірі прийняття законів, необхідних для просування питання про безвізовий режим з ЄС. Жоден народний депутат Одеської області не підтримав максимально можливими голосуваннями «ЗА».

10 народних депутатів Ніколи не підтримували відставку Кабінету Міністрів Яценюка. 

Тільки два народних депутата  не мали однозначної позиції щодо політики впровадження так званої «Партійної диктатури» (голосували або За, або Проти). Решта, так чи інакше, підтримували політику посилення партійного контролю над депутатами всіх рівнів.

Детальніше - за посиланням http://bit.ly/1QS6cAO

Законодавча діяльність

Більшість народних депутатів, які представляють у Верховній Раді Одеську область, активно користуються своїм правом законодавчої ініціативи. 

Презентація

За коментарями звертайтеся:

Анастасія Матвієнко,

громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області

097 356 58 35

 

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.

Контакти

  • Одеська обласна організація “Комітет виборців України”
  • [email protected]
  • (048) 716-40-18 (048) 716-46-83
  • www.izbirkom.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.