bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Херсоні пройшов навчальний тур «Інституційний розвиток – запорука життєздатності організації»
28.04.2016

18-21 квітня 2016 року відбувся навчальний тур «Інституційний розвиток – запорука життєздатності організації. Міжрегіональний обмін». 

Захід проходив у місті Херсон, в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Організатором навчального візиту виступив Фонд громади Херсона «Захист».

Протягом 4 днів представники 8 областей України знайомились з активною громадою Херсонщини. Програма навчального туру була цікавою, насиченою та різноплановою, за що окрема вдячність його організаторам.

Голова правління Фонду Лариса Польська познайомила учасників туру з діяльністю організації. Вона наголосила, що основний принцип роботи Фонду –абсолютна прозорість перед громадою. Пані Лариса надала громадським лідерам багато практичних рекомендацій щодо менеджменту в ГО, роботи з документацією, ЗМІ, тощо.

Окрім Фонду громади Херсона «Захист» учасники мали змогу познайомитись й з іншими громадськими організаціями та ініціативними групами Херсона, які також поділилися власними історіями успіху та запропонували напрямки можливої співпраці.

В Інформаційно-Ресурсному Центрі «Правовий простір» розповіли про роботу безкоштовної громадської приймальні для ВПО; керівник обласної організації Комітету виборців України розповів про систему моніторингу діяльності місцевих депутатів та схему проведення люстраційної перевірки. Цікавою є діяльність НГО «Центр живої історії та реконструкції «Олешшя». В цій організації зібрались люди, небайдужі до історії рідного міста. Саме тому, проекти організації спрямовані на вивчення історії рідного краю, покращення дизайну міста та розвиток туризму на Херсонщині.

Особливі враження в учасників навчального туру залишились після спілкування з молодіжними ініціативними групами «Кип’яток» та «СОУС». Це креативні організації, що впроваджують цікаві ініціативи в життя громади. «Кип’яток» - група молоді, що захоплюється дебатами, екологічними акціями та активним відпочинком. Як стверджують самі учасники групи, їх об’єднала «піала чаю», тож і для нас була проведена чайна церемонія в центральному парку міста.

Ініціативна група «СОУС» - це активісти, які працюють в напрямку урбаністики. Юлія та Сергій розповіли про урбаністичний ворк-шоп, проведений в березні 2016 року, результатом якого стали цікаві проекти з благоустрою місцевого парку.

Фінальним заходом туру став круглий стіл «Будуємо мости заради співпраці та єдності», що відбувся в Херсонській обласній державній адміністрації. Під час заходу учасники розповідали про власні ініціативи та проекти, обмінювалися контактами та шукали можливості співпраці.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.