bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулася екологічна акція «Let’s Do it, Ukraine!»
27.04.2016

23 квітня по всій території України відбулася наймасштабніша  екологічна акція - «Let's Do it, Ukraine!» - «Зробимо Україну чистою разом!» та Всеукраїнський еко- фестиваль - «ЧИСТОFEST». Це найбільша екологічна акція в нашій державіі, яка вже від початку свого існування об’єднала всі регіони України, а також є частиною всесвітнього еко руху – «Let`s do it! Word», налічує більше 13 мільйонів учасників із 112 країн світу.

Метою заходу є формування екологічної культури, дбайливого ставлення до довкілля, правильного поводження з відходами, прибирання, благоустрій засмічених зелених зон, а також місць громадського відпочинку.

У 2016 році - понад 5 тисяч локацій, 700 тисяч активних волонтерів по всій Україні.

Київщина, а зокрема Києво-Святошинський район, стали активними учасниками даної ініціативи. 23 квітня о10 годині ранку, у місті Вишневе,  на одній із  центральних локації Київщини, акція розпочалася з прес-брифінгу.

Спікери дали оцінку ролі соціальної еко програми в політиці Київського регіону, зокрема  в сфері екології, розповіли про особливості проекту та його розвиток в поточному році,  значення волонтерства у місті Вишневому, а також про необхідність підтримки соціальних проектів з боку бізнесу, держави і місцевого самоврядування.

Після брифінгу, всі учасники, активісти, волонтери, дорослі, дітлахи, а також колектив центру соціальних проектів «Отчий Дім»,  вирушили на прибирання. Однією з локацій стала територія колишнього піонерського табору «Корчагінець», що в селі Бузова, де цього літа вперше на новому місці відкриється оздоровчий табір -  «Острів Скарбів».

Завдяки великій дружній команді активних учасників акції,  всі разом змогли розчистити від сухих дерев подвір’я, прибрати сміття, позагрібати, замести, вдалося очистили зону для тиру, де дітки зможуть навчитись стріляти з луків, кидати сокири, також прикрасили клумби, на яких вже почали розцвітати тюльпани, одним словом – навести чистоту! 

Під час прибирання лунали українські пісні та веселий сміх, наймолодші учасники акції -  хлоп’ята встигли опанувати і перевірити футбольне поле, та навіть підійти ближче до маленького озерця, яке є на території, дехто з них вже запланував весняну рибалку, змайструвавши вудочки з підручних матеріалів. Також діти намалювали декілька малюнків, створивши справжню картинну міні-галерею.

Після тяжкої праці всі змогли втілити народне прислів’я - «Хто добре працює, той добре їсть!», адже був  організований величезний дружній пікнік на природі – найсмачніший шашлик і смажені овочі, вітамінний  салат, чай і різні смаколики. Всі були задоволені та ситі, навіть незважаючи на втому, адже вдалося прибрати місце, в якому влітку зможуть відпочивати дітлахи з усього Києво-Святошинського району Київщини.

Варто відмітити кожного організатора та волонтера, які не залишилися осторонь, а присвятили свій вихідний день такій добрій справі!

Наймасштаніша екологічна акція - «Let's Do it, Ukraine!» - «Зробимо Україну чистою разом!», на Київщині, а зокрема в Києво-Святошинському районі  пройшла  успішно, адже всі свідомі громадяни прийняли активну участь і в повному обсязі були забезпечені потрібним інвентарем: рукавичками, мішками, граблями, лопатами, автомобілі для збору сміття, тощо, а головне, що всі разом, об’єднались і зробили нашу рідну державу чистою!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.