bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ФСЄ планує створити 5 центрів дозвілля для літніх людей
22.04.2016

Фонд Східна Європа оголошує переможців конкурсу, в рамках якого будуть створені нові центри дозвілля для літніх людей  на базі існуючих терцентрів соціального обслуговування у Вінницькій, Черкаській та Тернопільській областях.

Фонд Східна Європа оголошує чергових переможців конкурсу, в рамках якого будуть створені нові центри дозвілля для літніх людей або надаватимуться додаткові послуги на базі існуючих терцентрів соціального обслуговування у Вінницькій, Черкаській та Тернопільській областях.

Загалом за останні сім років Фонд Східна Європа створив уже 28 таких центрів за підтримки українського та міжнародного бізнесу. Центри на Вінниччині, Тернопільщині й Черкащині будуть профінансовані за рахунок коштів, наданих Фондом «Монсанто». Наприкінці минулого року за підтримки Фонду «Монсанто» Фонд Східна Європа підтримав ще 5 проектів, в рамках яких відкрито центри дозвілля для літніх людей на Житомирщині та Київщині.

Центри дозвілля для одиноких малозабезпечених літніх людей є місцем, де самотні люди можуть спілкуватись, займатись улюбленою справою, брати участь у роботі численних гуртків, а також опановувати нові навички. Окрім цього, у центрах надаються якісні соціально-побутові послуги, консультації лікарів, юристів та інших фахівців. Проектом також передбачено підготовку персоналу, забезпечення центрів необхідним обладнанням та залучення до співробітництва державних та приватних юридичних, культурних та соціальних установ.

Організації, що отримали фінансування на створення центрів, відкриття яких заплановано на літо 2016 року:

Черкаська область

Канівська районна організація ветеранів

Фінансування: 223,007 грн.

Центр буде створений на базі стаціонарного відділення територіального центру в с. Степанці. У приміщенні, що потребує ремонту, будуть проведені необхідні роботи, закуплене відповідне обладнання. Користуватись послугами Центру матимуть можливість і жителі навколишніх сіл: Козарівка, Синявка, Копіювате,Литвинець, Ковалі, Бересняги, Орлівець. В Центрі надаватимуться нові послуги: прання та прасування білизни, дрібний ремонт одягу. Важливим напрямком стане заохочення здорового способу життя. Зокрема, у центрі будуть проводитись семінари-навчання за участю лікарів. Буде створено кабінет лікувальної фізкультури для тренувань та реабілітації людей з інвалідністю. Також надаватимуться консультації психолога, лікаря загальної практики сімейної медицини, спеціалістів з питань соціального захисту та пенсійного забезпечення.

Міський фонд соціальної допомоги ім. О. Колонтай

Фінансування: 250 000 грн.

Центр соціальної активності для літніх людей «Мальва» буде створений в Умані на базі Центру соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення міської ради. Тут працюватиме комп’ютерний клуб, гурток з фото-справи, шахово–шашковий клуб, гурток художньо-прикладного мистецтва, гурток народного співу та хореографії. Для цього в Центрі буде проведено косметичний ремонт, закуплено необхідне обладнання, підготовлено відповідних спеціалістів.

Благодійна організація «Благодійний фонд «УРОЖАЙ – ГРОМАДІ» 

Фінансування: 283 550 грн.

В рамках проекту на базі територіального центру соціальної допомоги Придніпровського району м. Черкаси буде створено соляну кімнату, де проводитимуться сеанси галотерапії, та зал лікувальної фізкультури для осіб похилого віку. Центр обслуговує відвідувачів з Придніпровського району м. Черкаси та сіл Червона Слобода, Степанки, Хутори, Вергуни, Хацьки. Нові послуги допоможуть покращити стан здоров’я людей похилого віку, поєднуючи процедури у соляній кімнаті та сеанси фізкультури під наглядом досвідченого інструктора.

Тернопільщина

Благодійна служба милосердя «Карітас»

Фінансування: 45,755 грн.
На базі відділення соціальної допомоги вдома у с. Пробіжна Чортківського району буде створено Центр дозвілля для літніх людей, послугами якого користуватимуться і жителі сусідніх сіл: с. Товстеньке, с. Малі Чорнокінці, с. Колиндяни, с. Коцюбинчики. Тут надаватимуть консультації з медичних, соціально-побутових та юридичних питань. Крім того, буде організовано різноманітні гуртки, тематичні зустрічі. 

Вінничнина

Громадська організація «Соціальний центр МХП»

Фінансування: 157 621 грн.
Центр дозвілля для літніх людей буде створено на базі Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Тростянецького району Вінницької області.

Зокрема, будуть облаштовані 5 кімнат, де надаватимуться послуги юриста, лікаря, соціальних працівників, перукаря та швачки. Крім того, будуть створені клуби за інтересами, а саме: комп’ютерний, літературний та гурток з рукоділля. До організації роботу гуртків будуть залучені волонтери, які попередньо пройдуть відповідне навчання.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.