bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Тернополі відбувся дискусійний клуб за участі голови Представництва ЄС в Україні
08.04.2016

25 березня 2016 року в Тернополі відбувся дискусійний клуб на тему: «Практичні аспекти європейської інтеграції України, відносини між Україною та ЄС: бізнес-діяльність, проекти місцевого розвитку, зустрічі із партнерами по ЄС, історії успіху», який відбувся в рамках проекту «ЄС: вибір української молоді», який реалізується ГО «Молодіжна Альтернатива» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Засідання дискусійного клубу відбулось в Центрі європейських студій Тернопільського національного економічного університету.

Учасниками дискусійного клубу були молоді підприємці, студенти та науковці місцевих ВНЗ, депутати місцевих рад, представники громадських організацій, а також молодь  із Харкова, Одеси, Дніпропетровська, Донецької області, які брали участь в обмінній поїздці до Тернополя в рамках проекту «Єдність в різноманітті: подолання стереотипів та конфліктів, налагодження діалогу між молоддю Сходу, Півдня і Заходу».

Спікерами дискусійного клубу були Тарас Демкура, віце-президент Міжнародної торгової палати ICC-Ukraine, керівник регіонального представництва ICC-Ukraine, Олександр Бораковський, голова громадської спілки «Рада бізнесу Тернопілля», Ірина Жигунова, голова Тернопільського обласного благодійного фонду «Вікно життя».

Спеціальним спікером дискусійного клубу був голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський.

Модератором дискусійного клубу був Ігор Процик, голова Правління Тернопільської обласної молодіжної громадської організації «Спілка Молодіжного Самоврядування».

На початку роботи дискусійного клубу, після представлення основних спікерів дискусійного клубу,  модератор закцентував основну увагу присутніх на основних  проблемах із яким стикається Україна на шляху до євроінтеграції, зокрема боротьби з корупцією, проведенням люстрації, тощо. Після цього голова ГО «Молодіжна Альтернатива» Людмила Кудіна ознайомила учасників дискусійного клубу із особливостями реалізації проекту «ЄС: вибір української молоді», зокрема проведенням Євровікторини, аудіо та відео подкастів, тощо.

Згодом Ян Томбінський розповів про засадничі принципи Європейського союзу, поділився власними думками щодо євро інтеграційних прагнень України та їх реалій, зокрема у політичній та економічній сферах, давав поради та  відповідав на питання присутніх, зокрема щодо запровадження безвізового режиму для українців.

Також виступив один із  спікерів дискусійного клубу Тарас Демкура, який розповів про можливості, які мають українці щодо розвитку зв’язків із країнами Європейського Союзу в різних сферах, а також про те, що українці – працьовита нація і готова до викликів, які перед ними стоять. Після цього спікери та учасники дискусійного клубу мали можливість у вільному форматі дискусії  озвучувати власні думки та задавати питання.

Зокрема багато питань були саме до Яна Томбінського, які стосувались бізнесових, освітніх, політичних  особливостей інтеграції України до Європейського Союзу, зокрема особливостей ввезення європейських товарів до України, стандартизації українських товарів до стандартів Європейського Союзу, освітньої мобільності студентів, ліцензування спеціальностей тощо.

Контакти

Коментарі

Bолодимир Любивий   2918 днів тому   #  

Хтось мав би чітко вказати на 6 базових цінностей ЄС: 1) гідність; 2) свободи; 3) солідарність; 4) рівність; 5) правосуддя; 6) громадянство. Подумати над тим, чому саме "громадянство", а не "національність"...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.