bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Херсонщині відбулися психологічно-правові семінари для ветеранів АТО
29.03.2016

Четвертий семінар для демобілізованих та їх рідних пройшов 11 березня у Бериславі на Херсонщині. Програма традиційно включала психологічну, юридичну, інформаційну допомогу та духовну підтримку.

З організацією навчання команді Інформаційного Ресурсного Центру «Правовий простір» допомагала Алла Твердохліб, спеціаліст районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Днями Алла Василівна надіслала листа: «Завдяки вашому візиту ветерани АТО та їх рідні розворушилися, взялися оформлювати пільги та захищати свої права. Мати загиблого воїна звернулася за медичною допомогою в Херсонську обласну клінічну лікарню. У результаті отримала можливість безоплатно проходити лікування двічі на рік. Демобілізовані почали вирішувати свої проблеми. Я збиратиму їх питання та направлятиму для вирішення вам. Двоє ветеранів АТО загорілися бажанням поїхати в Херсон на психологічний тренінг. На мою думку їм дійсно потрібно глибше, якісніше попрацювати з психологом. Також військові питають чи плануєте ви ще проводити подібні заходи в Бериславі».

Отримати такий відгук про організований захід не просто приємно. Це дуже надихає і допомагає зрозуміти, що є результати від навчання.

«Я впевнена, взяти відповідальність за своє майбутнє, учасників надихнула вправа «Жертва та лідер». Андрій Калита, психолог, капелан Першого Українського Батальйону Військових капеланів вміло проаналізував поведінку жертви та лідера під час семінару в Бериславі. Учасники приміряли обидві ролі на себе та робили свідомий вибір», - говорить Анна Мартинюк, координатор ІРЦ «Правовий простір».

Безумовно боротися за права та пільги, гарантовані державою, ветеранів АТО та членів сімей також вмотивував виступ Володимира Орловського, юриста ІРЦ «Правовий простір». На прикладі світлофора він розповів про «зелені пільги», що працюють відмінно, «жовті» - забезпечені частково та «червоні» - просто задекларовані на папері. Далі у форматі питання-відповідь провів групову юридичну консультацію та надав персональні консультації зацікавленим учасникам.

Налагодити діалог з місцевими органами влади допомогла Наталя Бімбірайте, директор ІРЦ «Правовий простір». Завдяки її виступу, на відміну від попередніх семінарів, представники районної влади у Бериславі взяли участь не формально, а як люди, які бажають допомогти військовим та їх рідним.

Нагадаємо, дві громадські організації – Інформаційний ресурсний центр «Правовий Простір» (http://legalspace.org/ua/) та Центр духовного розвитку «Джерело життя» (https://www.facebook.com/jerelo.org/info/?tab=overview) проводять десять навчальних семінарів для ветеранів АТО, членів їх сімей, місцевих волонтерів та державних службовців, які працюють із військовими на Херсонщині.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.