bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відпочинок дітей на морі – завдяки співпраці з партнерами
29.03.2016

Благодійний фонд «Урожай-громаді» віднедавна налагодив тісну співпрацю з Дитячим фондом України. За його сприяння вдалося організувати відпочинок для 40 дітей із Городищенського району.

Більше трьох тижнів школярі поєднують навчання із оздоровленням у курортному місті Бердянську. Черкаське відділення Дитячого фонду України  не  один рік співпрацює з  дитячим спеціалізованим санаторієм «Бердянський» – періодично відправляє до санаторію  групи дітей із  соціально незахищених, багатодітних сімей. Нам вдалося поспілкуватися із Вікторією Король з Валяви Городищенського району,  мамою Даринки Жежер, яка відпочивала на березі Азовського моря. Каже, що  задоволена  поїздкою, адже не могла собі дозволити оздоровити сина чи доньку, сьогодні це дороге задоволення.

– Перші дні дочка телефонувала і сумувала за домом. Однак згодом адаптувалася. Пройшла там курс масажу та процедур. У неї були проблеми з горлом, а тепер вдалося підлікуватися. До того ж дітей смачно годували, – зазначає Вікторія Король.

Своїх синів на відпочинок відправила і Інна Пожар з Городища. Каже, що діти раді і щодня розповідали щось нове про перебування в санаторії.

–  У мене троє дітей і я не маю таких коштів, щоб оздоровити їх у санаторії. Тому вдячна  Благодійному фонду «Урожай-громаді» за надану можливість. Хлопці навперебій розповідали про своє перебування в Бердянську, просили вислати грошей, щоб там залишитися ще. А було б непогано, якби випала нагода поїхати туди ще раз, – додає Інна Пожар.

Для дітей, за словами голови правління Черкаського відділення Дитячого  фонду України Алли Бучковської, потрапити на море та ще й разом із друзями –  велика радість сьогодні. Та й для батьків це безкоштовно, а тому доступно.

– Благодійний фонд «Урожай-громаді» взяв на себе усі організаційні питання: знайшов категорійних дітей із Городищини, забезпечив їхнє підвезення з дому, оплатив вартість залізничних квитків в обидві сторони. Я спілкувалася із вихователями, діти задоволені оздоровленням та відпочинком. Невдовзі, спільно з фондом, ми плануємо відправити наступну групу дітей до санаторію, – каже Алла Бучковська.

За словами директора Благодійного фонду «Урожай-громаді» Тетяни Волочай, це не перший спільний з Дитячим фондом України проект.  Напередодні Різдвяних свят фонд надавав кошти на придбання подарунків для категорійних дітей, якими опікується Дитячий фонд України, під час дитячого фестивалю.  Вдалий проект переріс у подальшу співпрацю, яка і надалі  передбачає підтримку дітей, батьки яких не мають можливості самостійно їх оздоровити.

– Це перша поїздка дітей у Бердянськ, яку організував наш Фонд. Для дітей і їхніх батьків – це велика радість і несподіванка. Для нас – розширення горизонтів нашої діяльності. Для мене особисто – доказ того, що суттєва допомога громаді складається таких маленьких справ, – зауважує директор  БФ “Урожай-громаді” Тетяна Волочай.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.