bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

День боротьби з туберкульозом: акція ХМБФ «Благо»
29.03.2016

24 березня понад 100 років тому світ вперше дізнався про туберкульоз. Відкриття збудника захворювання зробив талановитий вчений Роберт Кох, за що згодом отримав Нобелівську премію в галузі медицини.

Туберкульоз – одне з найнебезпечніших захворювань і, за даними Всесвітньої організації здоров’я, є однією з основних інфекційних причин смертності у світі. І хоча завдяки науковим проривам і появі нових лікарських препаратів за останні 25 років смертність від туберкульозу скоротилася майже на 50%, для багатьох країн із середнім та низьким рівнем доходу (до яких відноситься і Україна) це захворювання становить серйозну небезпеку.

Основним способом боротьби з туберкульозом є його профілактика. Адже, як кажуть, «легше захиститися, ніж лікувати». Тому 24 березня, в Міжнародний день боротьби з туберкульозом співробітники Харківського благодійного фонду «Благо» вирішили нагадати харків’янам про небезпеку цього захворювання і необхідності вміти захистити себе від інфікування. В рамках інформаційної акції соціальні працівники фонду роздали перехожим буклети та листівки з інформацією про туберкульоз, способах передачі та методах його профілактики. Крім того, співробітники проекту роздавали скринінгові анкети, пояснюючи як можнаа проскрінінговувати себе і куди при необхідності звернутися.

Акція стала можливою завдяки підтримці Міжнародного Альянсу громадського здоров’я та мала великий успіх! Харків’яни проявили жвавий інтерес до проблеми захворювання на туберкульоз. Деякі перехожі брали буклети не тільки для себе, але й для своїх знайомих, щоб захистити своїх близьких, адже «попереджений – значить озброєний!».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.