bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Старт проекту безоплатної правової допомоги для літніх людей (Вінницька обл.)
16.03.2016

Проект «Пенсіонер це етап життя-зробимо його захищеним», виконується в рамках Проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади.

Проект має на меті: підвищення правової обізнаності та покращення доступу літніх людей до отримання якісної, вчасної правової допомоги, шляхом  налагодження дієвої співпраці між громадським організаціями, центрами надання безоплатної правової допомоги, практикуючими адвокатами та органами місцевого самоврядування.

Літні люди переважно є соціально незахищеними та  часто перебувають за межею бідності. При тому, що законодавство України гарантує певні можливості, проте для літніх людей це не вирішує проблеми доступу до рівних можливостей забезпечення правового захисту та правової допомоги.

Однією з особливостей зазначеного Проекту є те, що в його рамках заходи будуть проводитись в двох районах Вінницької областіі: Жмеринському та Тиврівському. Передбачено провести ряд заходів, які будуть спрямовані на вирішення завдання покращення правової обізнанності літніх людей, а  саме буде створено консультаційно-правовий центр при ГО «Центр Поділля-Соціум»; відбудуться навчання/майстерні та коуч сессії для представників місцевої влади, правових центрів, громадських організацій та адвокатських об’єднань через проведення спільних заходів спрямованих на взаємодопомогу та взаємодію; будуть проведені 3 зустрічі інформаційного спрямування з практикуючим юристом та адвокатом за спеціально підготовленною програмою найактуальніших питань правового характеру, що турбують літніх людей.

В офісі громадської організації «Центр Поділля-Соціум» планується щотижневі правові зустрічі для літніх людей «Правовий факультет».

14 березня розпочали підготовчий тренінг для консультантів, студентів-волонтерів ДонНУ та Університету "Україна" юристів та партнерів з Центру надання безоплатноі вторинноі правовоі допомоги! 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.