bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні запущено онлайн-платформу «За прозорі місцеві бюджети!»
10.03.2016

В Україні запущено онлайн-платформу «За прозорі місцеві бюджети!».
На платформі вже розміщено Індекс прозорості бюджетів, а також мапа до нього.

Перший Український Індекс прозорості, участі та доброчесності (Індекс ПУД) було складено на основі аналізу ситуації з оприлюдненням і затвердженням місцевих бюджетів у 17 містах України. Всі охочі можуть порівняти ситуацію з прозорістю бюджетного процесу в різних регіонах України, інформація по кожному з яких була зібрана за 17 показниками.

Серед міст, які стали предметом моніторингу та оцінки – як обласні центри (Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Львів, Миколаїв, Чернігів, Черкаси, Чернівці, Суми, Івано-Франківськ, Сєвєродонецьк), так і міста і селища, де вдалося знайти громадських активістів, які були готові вчитися і здійснювати моніторинг місцевих бюджетів (Вознесенськ, Ізмаїл, Ковель, Чугуїв, Здолбунів, Білозерка).

Онлайн-платформа стане основним інтернет-ресурсом партнерства «За прозорі місцеві бюджети!», що використовується для розміщення всієї інформації про діяльність партнерства, нові методики і практики моніторингу місцевих бюджетів в Україні.

Адреса порталу - probudget.org.ua

Громадське партнерство «За прозорі місцеві бюджети!» об’єднує близько 40 громадських організацій і ЗМІ з 17 регіонів України.

Метою громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» є сприяння підвищенню загального рівня прозорості, відкритості, доброчесності та цілісності бюджетного процесу на місцевому рівні шляхом впровадження постійно діючого громадського контролю за його перебігом.

Онлайн-платформа створена в рамках проекту «Громадянське суспільство і медіа за прозорі місцеві бюджети», що реалізується Одеською обласною організацією ВГО КВУ спільно з фундацією «Відкрите суспільство» за фінансування Європейського Союзу та Посольства Фінляндії в Україні.

Контакти

  • Одеська обласна організація “Комітету виборців України”
  • [email protected]
  • (048) 716-40-18 (048) 716-46-83
  • www.izbirkom.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.