bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Дніпропетровській області пройшли «Позитивні вихідні»
07.03.2016

Протягом трьох місяців у Павлограді, Дніпродзержинську та Кривому Розі відбулися різноманітні розважальні та об’єднуючі заходи для представників місцевого населення та переселенців. 

Ініціаторами та організаторами цих заходів стали небайдужі молоді люди, які об’єднались в команди під час навчального тренінгу з підготовки соціокультурних аніматорів у Дніпропетровську.

Заходи стали можливими завдяки реалізації проекту «Позитивні вихідні – крок до взаєморозуміння», ініційованого Дніпропетровською обласною молодіжною громадською організацією «МІКС» (Молодіжні ініціативи крокують світом) та  підтриманого Програмою Розвитку ООН в Україні (в межах Проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні») та Урядом Японії.  

У кожному місті, протягом грудня 2015 року та у лютому 2016 року, молодь організувала заходи у форматі «Позитивні вихідні», завдяки яким стало можливим спілкування переселенців з місцевими мешканцями. Було реалізовано декілька ініціатив, заходи яких націлені на зняття емоційної напруги та подолання стереотипів в місцевих громадах, де є велика кількість переселенців.   

У Павлограді 5 грудня учасники молодіжного руху «Позитивний Павлоград» зібрали більше сотні людей у стінах культурно-дозвільного центру «Мир», де на відвідувачів чекала ціла низка цікавих заходів. За пропозицією активних переселенців вони організували Дрес-кросинг (обмін дитячими речами), який супроводжувала тривала розважальна програма з рухливими конкурсами та майстер-класами для дорослих і дітей. Позитивно проведений  день повільно перейшов у «Вечір настільних ігор», який тривав майже до ночі.

Того ж самого дня, у  Дніпродзержинську, команда соціокультурних аніматорів спробувала зруйнувати стереотипи про некомфортне життя переселенців у місті та негативні настрої місцевих мешканців за допомогою інтерактивних ігор, цікавих та веселих завдань під час проведення об’єднуючого тренінгу під назвою “1+1”, учасники якого зібрались у приміщенні міської бібліотеки.

У Кривому Розі студенти магістратури Донецького юридичного інституту 19 грудня влаштували в головному корпусі свого вишу свято за участю казкових героїв для дітей працівників навчального закладу, де кожен з учасників відчув себе маленьким майстром-чарівником під час майстер-класу зі створення новорічних прикрас.

Завдяки ініціативі команди соціокультурних аніматорів з Павлограду 20 грудня стало яскравим та гучним для відвідувачів сімейного свята «Чарівний пряник» у міській бібліотеці. Разом з павлоградцями переселенці з Донбасу та Луганська цілими родинами читали вірші, майстрували ялинки з паперу, розмальовували імбирні пряники.

Ще одне свято стало незабутнім завдяки ініціативі дніпродзержинської молоді за участю школярів школи № 44, які створили легку та веселу атмосферу у модульному містечку, де проживають внутрішньо переміщені особи. За допомогою різноманітних конкурсів та ігор переселенці відчули позитивний настрій та отримали задоволення від спілкування з місцевими мешканцями.

Більше про заходи ініціатив формату можна дізнатись зі збірника «Позитивні вихідні: від порад до історій успіху» (у додатку), який містить інформацію про перебіг проекту «Позитивні вихідні – крок до взаєморозуміння» із самого його початку.

Контакти

  • ДОМ ГО «МІКС»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.