bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Альтернативні сценарії розвитку громадянського суспільства України: Зимова Студреспубліка
03.03.2016

«Альтернативні курси розвитку України» — це не війна і не іноземне втручання. Це потужне, незалежне від партій громадянське суспільство та фінансовані народом, а не олігархами партії нового типу. До такого висновку прийшли учасники «VIII Зимової Студреспубліки», яка проходила 26-29 лютого 2016р. у Карпатах, на Буковині.

Цьогорічна Зимова Студреспубліка була особливою, по-перше, участь у ній взяла велика кількість учасників, по-друге, були вони представляли практично всі регіони України, включаючи Донбас і Крим, по-третє, учасники представляли різні вікові категорії — від студентів до тих, народився ще в 50-ті, по-четверте, у нас було ціле сузір’я чудових експертів, по-п’яте, сама тема зобов’язувала до відповідальної, складної та рішучої роботи. Як учасникам «Зимки» вдалося бути успішними в аналізі проблем України і запропонувати багато альтернативних сценаріїв позитивного розвитку – далі.

Під час офіційного відкриття «VIII Зимової Студреспубліки» лідер республіканців  Павло Вікнянський підкреслив, що саме на наших плечах лежить відповідальність за майбутнє України, адже влада не знає і не бачить куди повинна рухатися країна, тому ми повинні написати альтернативні курси для розвитку країни.

Робота розпочалася зі скайп-факультативу про свободу вибору соціоекономічної моделі розвитку задля модернізації від професора історії Монреальського університету д-ра Якова Рабкіна (Канада). Також на події з нами перебували, експертуючи учасників і читаючи факультативи: соціальний психолог Олександр Губенко, філософ Сергій Дацюк, політолог Андрій Круглашов, політичний філософ Андрій Окара, економіст Володимир Панченко, психолог, священик о. Антоній Рудий, філософ Володимир Фадєєв.

Сама гра проходила в надзвичайному інтелектуальному напруженні, яке так захоплювало учасників, що забувалося про все, окрім необхідності зосереджено думати над майбуттям України. Групи змінювалися, позиції то народжувалися, то не витримували експертування і помирали, ідеології відпрацьовувалися на новий лад, а в підсумку залишилося 2 найважливіші складові, два курси нової України: активне громадянське суспільство, яке відстоює принцип побудови України як дуже децентралізованої країни, та політична партія лівих сил західного зразка, яка складається з лівих, інших демократів, вони виступають за повну модернізацію України. Ці великі групи співпрацюють між собою. Партія має комунікувати та чути народ, включати в свої програмові позиції вимоги від громадянського суспільства і зобов’язується їх втілити, коли буде при владі.

«VIII Зимова Студреспубліка» подарувала нам не лише глибокий аналіз реальних проблем, але і розробила бачення модернізаційних змін, які необхідно негайно впроваджувати в Україні, аби вона існувала взагалі. Це не пафос, от такий жорстокий вибір стоїть перед нашою державою, а значить і перед нами.

Перемогу у ЗиСР-VIII здобув полтавчанин Олександр Глазов, друге місце отримав Юрій Давиденко, що вчиться у Маріуполі, на третьому – Крістіна Літош із Горлівки, яка зараз вчиться у Слов’янську. Переможці отримали цінні подарунки від партнера Студреспубліки – української компанії Impression Electronics, а також інтелектуальних «розумні» книги. Всі учасники під час офіційної церемонії закриття були нагороджені дипломами, а ще книжками нашого видатного економіста Богдана Гаврилишина.

По завершенню ЗиСР на учасників очікувала чудова оглядова екскурсія по Чернівцям. Вони відвідали прекрасний Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, де спілкувалися з проректором Тамарою Марусик.

Після цього Чернівецький міський голова провів зустріч з учасниками ЗиСР у залі засідань міської ради, виголосив вдоволення від того, що подія вже вдруге проходить саме на Буковині і йому вдається вже вдруге поспілкувався з її учасниками, поцікавився підсумками «Зимової» та відповів на питання учасників. Ну, і на завершення всі мали можливість помилуватися сучасним мистецтвом у галереї «Sweet-АРТ».

Більше фото за посиланням: http://bit.ly/1SkTBvQ

Контакти

  • ВМГО «Студентська республіка»
  • Регіна Попова
  • [email protected]
  • т/ф: (044) 529 13 75 моб.: (095) 166 09 52
  • http://studrespublika.com/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.