bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Робимо добрі справи із залученням місцевої громади
18.02.2016

Благодійний фонд «Урожай-громаді» десятий рік поспіль працює із населенням Черкащини. Зазвичай благодійну допомогу надаємо  жителям сільської місцевості, соціально-незахищеним категоріям, воїнам, які перебувають у зоні АТО та їхнім родинам.

Про нас і нашу діяльність.

У своїй роботі від прямого спонсорства та адресної допомоги переходимо до взаємовигідного партнерства: ми  надаємо громадам благодійну фінансову допомогу для підтримки і розвитку інфраструктури, натомість вони теж роблять певний вклад у спільну справу. Це може бути залучення фізичних ресурсів ( будівельні роботи на території села),  фінансових (невеликої частка  благодійних коштів громади). Така схема співпраці громади та інвесторів виправдала себе за кордоном і вона збільшує цінність того, куди громада вклала власні фінанси, хай навіть і незначні. Не останню роль у нашій співпраці з громадами  відіграє й  вивчення потреб сільських територій.  Зокрема, під час опитування В Моринцях, що на Звенигородщині, свою думку з приводу важливих проблем громади висловили 700 респондентів.  Було визначено дві основні – фізична та екологічна безпека.

Останні  втілені в життя проекти.

В цьому населеному пункті було реалізовано один із останніх наших проектів «Забезпечення водою сім’ї учасника АТО Шандренкова О.В.»  За словами директора Благодійного фонду «Урожай-громаді» Тетяни Волочай,  напередодні Нового року Черкаська обласна адміністрація  оголосила конкурс з відбору соціальних проектів для неурядових організацій. Благодійний фонд розробив свій  проект, який було підтримано. Як наслідок –  на втілення його в життя було виділено майже 20 тис грн. Такої суми в родини військового на будівництво криниці точно не було, тому поява джерела питної води прямо в дворі стала справжнім подарунком для Лілії та Олега.

–  У цій хаті наша родина проживає чотири роки. Спочатку ми брали воду зі старої криниці, але вона потім завалилася. Але ж без води ніяк не можна,  маємо двох дітей, а тому частіше прати доводиться, мити посуд,  прибирати. На все це вода потрібна і чимало. Найближча криниця за 300 метрів, тому тільки для пиття двічі треба їхати, – каже молода матір і споряджає велосипеда, демонструючи нам, як досі доводилося здобувати для родини воду. На багажник вмощує пластиковий бутель, прив’язує його джгутом, щоб не випав по дорозі.  – Коли прати збиралася, то води вдвічі більше возити доводилося. Літрів сто на день привозила, а це чотири бутлі.

Жінка скаржиться, що труднощів додавало те, що небезпечно було залишати дітей самих, поки ходила по воду. Тому кликала маму, яка живе неподалік.

–  Аби Олег швидше повернувся, вже більше ніж півроку воює. Без нього найважче. Він помагав багато. Скучаємо всі за ним, – продовжує Лілія. – Як побачить криницю в дворі, не повірить.

Проект не вдалося б реалізувати так швидко без активної підтримки громади села. Люди зібрали одну тисячу гривень  і зробили свій внесок у добру справу.

–  Обладнавши криницю для однієї родини, ми довели, що проблему можна вирішити. Для того, щоб рушити з мертвої точки, насамперед потрібна ініціатива і активна позиція громади. На  партнерській співпраці громади,  бізнесу і влади будуватимемо  стосунки й надалі, – коментує директор БФ «Урожай-громаді» Тетяна Волочай. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.