bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

68% мешканців Слов’янська та Краматорська незадоволені якістю медичних послуг
19.02.2016

В лютому ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» опитування мешканців Слов’янська та Краматорська з метою вивчення проблем та потреб в сфері охорони здоров’я, які є актуальними для цих міст. Всього в опитуванні прийняло участь 200 осіб, які мешкають та користуються послугами медичних закладів Слов’янська та Краматорська.

Під час опитування, мешканців попросили відповісти на декілька запитань, зокрема оцінити якість медичних послуг, назвати головні проблеми медичних закладів свого міста та оцінити важливість участі громадських та пацієнтських організацій у формуванні бюджету в сфері охорони здоров’я.

68% мешканців Слов’янська та Краматорська оцінили якість медичних послуг як незадовільну та тільки 11% відповіли, що їх існуючи медичні послуги повністю задовольняють. На питання щодо головних проблем сфери охорони здоров’я, більшість респондентів вказують на корупцію в медичних закладах, застаріле обладнання, неможливість безкоштовно отримати ліки та послуги.

76% мешканців вважають, що влада повинна залучати громадські та пацієнтські організації до формування бюджету в сфері охорони здоров’я, також 47% респондентів готові приймати участь в громадських слуханнях та інших заходах з метою покращення медичного обслуговування в Слов’янську та Краматорську.

- Зараз наша організація розробляє проект Положення про бюджет участі в сфері охорони здоров’я для міських рад Краматорська та Слов’янська, який дозволить громадянам брати участь у виробленні пріоритетів медичної політики та ефективно контролювати місцеву владу. Результати опитування стануть ще одним вагомим аргументом для місцевої влади щодо необхідності розгляду та прийняття цих пропозицій, - відмітив керівник організації Сергій Коваленко.

Метою проекту «Підвищення прозорості та відкритості використання коштів місцевих бюджетів у сфері охорони здоров’я міст Слов’янськ та Краматорськ», що здійснюється  ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» є забезпечення підзвітного та ефективного використання коштів місцевих бюджетів у сфері охорони здоров’я міст Слов’янськ та Краматорськ через створення ефективних інструментів громадської участі у плануванні, контролі та реалізації політики в сфері охорони здоров’я на місцевому рівні.

Контакти

  • Коваленко Сергій Олександрович
  • [email protected]
  • +38 (093) 507 76 95

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.