bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Кіноуроки» до Дня Валентина
17.02.2016

Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Студентське братство» напередодні Дня Святого Валентина організувала просвітницькі покази та обговорення документального фільму «Довічно закохані» (http://bit.ly/1mGYIck) про подружжя колишніх політичних в’язнів Петра і Ольгу Мартинюків для старшокласників Донбасу.

Метою «кіноуроків», координатор ВМГО «Студентське братство» у Красному Лимані Максим Овчаренко вважає подолання негативних міфів щодо мешканців Західної України та учасників боротьби за Незалежність, які тривалий час поширювалися на Донбасі.

Демонстрації та обговорення фільму було організовано Студентським братством для старшокласників в усіх школах Красного Лиману. Зустрічі відбувалися переважно в актових залах за участі учнів 8-11 класів.

Перед показом фільму школярам продемонстрували відеосюжет про поїздку юних східняків у Західну Україну (http://bit.ly/1oJ0ZFv).

У стрічці показано, як дев’яносторічні герої Петро і Ольга Мартинюки прожили важке, але сповнене коханням життя. Спершу під час Другої світової війни вони  боролися в рядах Української Повстанської Армії проти німецьких окупантів. Тоді значна частина Волині стала звільнена силами УПА від гітлерівців. Після війни Петро і Ольга Мартинюки, які прагнули незалежності України, чинили опір сталінському тоталітарному режиму і за це їх арештували і відправили у сибірські концтабори.  

Петро Мартинюк розповідає, що обіцяв коханій Ользі обов’язково витримати нелюдські умови таборів Сибіру та знайти один одного після звільнення. Вже після виходу герой документального фільму знайшов кохану серед каторжан на сибірському спецпоселенні, там Петро і Ольга Мартинюки одружилися. Ще за 5 років їм дозволили повернутися в Україну, де вони щасливо живуть у шлюбі вже понад 60 років.

Контакти

  • ВМГО “Студентське братство”
  • https://www.facebook.com/vmgosb

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.