bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«За нашу і вашу свободу»
12.01.2016

Євромайдан SOS назвав імена громадян Росії у політичних переслідуваннях яких, серед іншого, прослідковується і чіткий «антиукраїнський мотив», та які потребують нашої підтримки.

Серед них блогери, які критикували окупаційну політику Кремля, учасники одиночних пікетів та організатори мирних зібрань, військовослужбовці, які відмовилися служити на Донбасі, вчитель, який писав протестні вірші, автор пам’ятки російським туристам в Криму, журналісти, які розслідували таємну загибель псковських солдат, звичайні люди, які на знак протесту розфарбували у кольори українського прапору радянські пам’ятники та інші.

Активна громадянська позиція в Росії може дорого обійтися людям, які не бояться називати речі своїми іменами. Обвинувачені в екстремізмі, розпалюванні ненависті та ворожнечі, хуліганстві та вандалізмі, порушенні порядку організації мирних зібрань, закликах до сепаратизму – деякі з них отримали реальні тюремні строки терміном від 1 до 7 років позбавлення волі.

Наразі відомо про більше чотирьох десятків таких людей, у політичних переслідуваннях яких, серед іншого, прослідковується “антиукраїнський мотив”. Російський правозахисний центр “Меморіал” (www.memo.ru/s/121.html) визнав частину із них політв’язнями.

“У Росії є ціла когорта росіян, які боряться за людську гідність та права людини, тому їм близьке і наше прагнення до свободи. Їх переслідує авторитарний режим та взрощена ним усезагальна ненависть. Колись про них напишуть книги, на кшталт, “Люди доброї волі у часи керованого кремлем божевілля”. Коли пізно щось робити,  лишається тільки ” … і буде жити у нашій пам’яті”. Але оберігати живих від ненависті потрібно зараз” – переконана координаторка Євромайдану SOS Олександра МАТВІЙЧУК.

Імена людей викладені на сторінці Олександри Матвійчук у соціальній мережі Facebook www.facebook.com/olexandra.matviychuk. Як наголошують активісти, інформація перевіряється та доповнюється, тож вони будуть вдячні за будь-яку додаткову.

Контакти

  • Євромайдан SOS
  • Іваник Марія
  • [email protected]
  • 0507058672
  • www.facebook.com/olexandra.matviychuk

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.