bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луцькому районі стане більше самоорганізованих громад
04.01.2016

Експерти Волинського ресурсного центру розвитку локальної демократії з робочим візитом побували у Баївській сільській раді Луцького району. Зустріч відбулась за ініціативи новообраної сільського голови Оксани Кравчук і сільських депутатів.

Сільська громада, яка об’єднує три села (Баїв, Городище, Цеперів), вирішила розпочати діяльність з регламентації форм локальної демократії. Найперше задумались над створенням органів самоорганізації.

Експерт Волинського ресурсного центру розвитку локальної демократії Ірина Гайдучик з цього приводу зауважила, що сільський голова власними силами нічого не зробить. Має бути одна велика самоорганізована команда, яка працює для розвитку населених пунктів. Якщо громада об’єднує кілька населених пунктів, мають бути мікро-громади, так звані сільські комітети, які допомагають сільським депутатам впроваджувати локальні зміни, – запевнила Ірина.

Прийняття статуту територіальної громади, так званої малої конституції, яка визначає правовідносини у самій громаді та з зовнішнім середовищем – наступний крок, який має зробити місцеве самоврядування. Регламентований статут територіальної громади визначає повноваження громадян, способи внесення їхніх пропозицій щодо вирішення питань безпосередньо їхньої власності. Баївська сільська рада поки що не має цього документу, але сільський голова пані Оксана планує розпочати роботу над його розробкою.

Ще одна підтема зустрічі – розробка стратегії соціально-економічного розвитку населених пунктів Баївської сільської ради. Громади мають стати самодостатніми. Але для цього потрібно докласти чимало зусиль і фінансових ресурсів, аби розвинути місцеву інфраструктуру і згодом отримувати від цього прибуток. Для того, щоб залучити додаткові інвестиції у село, треба працювати самоорганізовано і злагоджено.

Контакти

  • Волинський ресурсний центр розвитку локальної демократії
  • Ірина Гайдучик
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.