bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Голоси «невидимих»: відеоролик про проблему безгромадянства
30.12.2015

З метою привернення суспільної уваги до проблеми безгромадянства, пов’язаного з розпадом Радянського Союзу, і активізації всіх зацікавлених сторін для її оперативного вирішення, Одеською організацією «Комітету виборців України» підготовлений відеоролик «Голоси «невидимих». Відео демонструє реальний стан життя осіб без громадянства та обмеження їхніх прав, готовність і бажання осіб без громадянства до легалізації свого статусу в Україні, а також конкретні переваги і вигоди офіційної легалізації.

Ці люди застрягли між епохами з документами неіснуючої або невизнаної держави, або взагалі без них. Більшість з них мають статус осіб без громадянства де-факто і тому залишаються «невидимими» для держави. Виходячи з такого статусу, люди змушені терпіти утиски практично в усіх правах і змушені елементарно виживати, не сподіваючись на краще майбутнє. Багато з них втомлюються боротися з державною бюрократією, недосконалим законодавством, власними злиднями і правовою неграмотністю… і опускають руки. Домогтися бажаного статусу і документів виходить у небагатьох, проте це докорінно змінює їхнє життя і життя їхніх дітей.

Більшість «невидимих» осіб без громадянства нероздільні з Україною - своїми сім’ями, своїми життєвими історіями і своїм специфічним статусом. Для того, щоб стати видимими для держави і суспільства, кожному з них необхідно пройти шлях офіційної легалізації. Тільки такий шлях дає шанс на майбутнє, шанс вирватися з безправ’я і користуватися всіма правами і можливостями як будь-який громадянин. І кожен повинен прийняти рішення сам. Держава може допомогти особам без громадянства легалізуватися, але замість них цього робити не буде.

Відеоролик розміщений в ефірі місцевих телеканалів, Інтернет-ресурсах організації та партнерських сайтах, а також у соціальних мережах.

Відеоролик підготовлений в рамках проекту по скороченню безгромадянства, викликаного розпадом СРСР, який реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» та Всеукраїнським громадським партнерством «Ініціатива з подолання безгромадянства в Україні», за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст ролика не є відображенням офіційної позиції Європейського Союзу.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.