bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Участь громадськості у бюджетному процесі у сфері охорони здоров’я обговорювали на Львівщині
29.12.2015

24 грудня 2015 р. у м. Львові відбувся круглий стіл «Участь громадськості в бюджетному процесі у сфері охорони здоров’я на обласному рівні».

В обговоренні взяли участь представники громадськості, медичної спільноти, профільної комісії Львівської обласної ради, структурного підрозділу з питань охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації.

«Відсутність системного залучення громадськості до процесів прийняття рішень у сфері охорони здоров’я в області зумовлює те, що представники громадських організацій виходять на протести, виникає соціальне напруження. Застосування існуючих механізмів сприятиме тому, щоб планування та витрачання бюджетних коштів, у тому числі бюджетних програм, було ефективнішим та зрозумілим. Для цього органам влади потрібно підвищити прозорість діяльності та створити відповідні умови», - відзначила голова Центру громадської адвокатури Тетяна Яцків.

Голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства, соціального захисту, молодіжної політики, фізичної культури та спорту Львівської облради Гичка Михайло інформував про те, що зараз у Львівській обласній раді відбувається розгляд бюджетних програм у сфері охорони здоров’я, а також відзначив, що існує ряд питань порядку денного, в яких вкрай важливою є участь громадськості.

Представники громадських неурядових організацій, що опікуються питаннями захисту прав пацієнтів із окремими захворюваннями, висловили власні бачення щодо існуючих проблем у сфері охорони здоров’я області. Представники медичної спільноти відзначали, що програми стосуються окремих категорій пацієнтів, та необхідно звернути увагу на те, що загалом медичні послуги важко назвати такими, що можуть задовольнити будь-якого їхнього користувача.

Юрист Центру громадської адвокатури Мар’яна Багній поінформувала про те, що ГО «Центр громадської адвокатури» проводить громадську експертизу діяльності Львівської обласної державної адміністрації щодо залучення громадськості до бюджетного процесу у сфері охорони здоров’я. Організація скористалась одним із існуючих механізмів впливу громадськості, а саме Порядком сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади, що затверджена Постановою КМУ від 05.11. 2008 р. № 976. Відповідні рекомендації, враховуючи результати обговорення, будуть надані органу влади.

Захід проводився ГО «Центр громадської адвокатури» у партнерстві із Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЛОДАу рамках проекту «Посилення голосу громадськості та участі у плануванні та використанні бюджетних коштів у сфері охорони здоров’я на місцевому рівні».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.