bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Автопробіг «Тільки машини на запчастини. Волинська область»
04.12.2015

Щорічно 2 грудня у всьому світі відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Дата обрана не випадково, саме 02 грудня 1949 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами.

Громадськість та державні структури України мають певне розуміння проблеми торгівлі людьми з метою сексуальної та трудової експлуатації. Разом з тим, досить мало вивчена та, практично, не висвітлена для української громадськості проблема торгівлі людьми з метою вилучення органів.

Тож 2 грудня 2015 року, Всеукраїнська коаліція з протидії торгівлі людьми за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції організувала одночасне проведення у 17 областях України загальнонаціональну акцію-автопробіг «На запчастини - тільки машини!» поєднаною з проведенням інформаційних кампанії серед молоді, державних службовців та пересічних громадян.

У Волинській області загальнонаціональну акцію-автопробіг «На запчастини – тільки машини!» проводило громадське об’єднання «Волинські перспективи», які є членом Всеукраїнської коаліції з протидії торгівлі людьми, у партнерстві з головою Всеукраїнської коаліції з протидії торгівлі людьми, керівником ГО «Асоціація місцевого розвитку «Велес» – Вальчуком Віктором, Головним управлінням національної поліції у Волинській області (взяв участь Кравчук Віктор – в.о. начальника Відділу боротьби зі злочинами, пов’язаним з торгівлею людьми), ГО «Автомайдан Волині» (взяли участь керівник організації – Поха Сергій та представники організації), Волинським осередком Всеукраїнської асоціації українських моніторів дотримання прав людини в правоохоронних органах (взяв голова осередку – Цісарук Антон Вікторович). До участі в акції-автопробігові долучилися представники державних структур, які є суб’єктами Національного механізму взаємодії з протидії торгівлі людьми: Департамент соціального захисту Волинської ОДА, Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА, Волинський обласний центр зайнятості. Медіа-супровід акції здійснювали партнери ГО «Волинські перспективи» – телеканал «Нова Волинь» ВОДТРК та інтернет-видання «ЗІК».

Акція-автопробіг «На запчастини – тільки машини!» відбулася по маршруту: Театральна площа м. Луцька – Луцький педагогічний коледж – Ківерцівський медичний коледж – Волинське училище професійної підготовки працівників поліції (c. Сокиричі, Ківерцівський район) – Рожищенський коледж Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології. Загалом акцією було охоплено більше тисячі мешканців регіону.

Головною метою загальнонаціональної акції-автопробігу «На запчастини – тільки машини!» була активізація та підвищення обізнаності громад у регіонах, де працюють організації-члени Коаліції, щодо ризиків та небезпек, пов’язаних із участю у незаконній трансплантації органів.

Волинське обласне громадське об’єднання «Волинські перспективи» висловлює щиру подяку усім, хто долучився до проведення загальнонаціональної акції-автопробігу «На запчастини – тільки машини!» та закликає і надалі об’єднувати зусилля у подоланні такого ганебного явища як торгівля людьми. Адже лише консолідація влади та громадськості може позитивно вплинути на ситуацію в регіоні і завдяки систематичній роботі попередити випадки торгівлі людьми серед мешканців Волині.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.