bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Співпраця представників громадського сектору та органів державної влади принесла свої результати
12.11.2015

 У Хмельницькій області завдяки злагодженій роботі представників органів соціального захисту населення (Департаменту соціального захисту населення Хмельницької ОДА)  та юристів громадської приймальні УГСПЛ (Хмельницької обласної громадської організації «Подільська правова ліга») більше сотні внутрішньо переміщених осіб отримали правову допомогу.

Так, представники департаменту соціального захисту населення допомогли юристам організувати зустрічі з внутрішньо переміщеними особами.
 
Протягом вересня - листопада 2015 року юристи ГП УГСПЛ у м. Хмельницькому, що діє на базі ХОГО "Подільська правова ліга", здійснювали виїзне консультування внутрішньо переміщених осіб у районах Хмельницької області (Ярмолинецькому, Старокостянтинівському, Городоцькому, Шепетівському, Летичівському, Деражнянському, Полонському) на базі районних (міських, міськрайонних) центрів зайнятості, завдяки чому більше ста переселенців отримали правову допомогу.
 
2 листопада 2015 року у приміщенні Волочиського міськрайонного центру зайнятості Хмельницької області відбулася чергова зустріч юристів ГП УГСПЛ у м. Хмельницькому, що діє на базі ХОГО "Подільська правова ліга", із внутрішньо переміщеними особами.

Під час заходу переселенці отримали правову допомогу та були поінформовані про реалізацію проекту "Юридична підтримка ВПО та постраждалому від конфлікту населенню в Україні". Юристи проконсультували ВПО з питань нарахування субсидії, оформлення довіреностей, пенсійного права ("чи має особа право одночасно отримувати пенсію від ДНР, ЛНР і України?"), особливостей розподілу гуманітарної допомоги, започаткування власної справи. Варто зауважити, що досить проблемним питанням виявилося питання нарахування та виплати адресної допомоги різним категоріям переселенців. Також особи, присутні на заході, цікавились особливостями правового статусу внутрішньо переміщеної особи за законодавством України. Слід зазначити, що найбільш проблемним аспектом захисту прав внутрішньо переміщених осіб є забезпечення їх житлом та матеріальною допомогою.

Окрім консультацій, юристи розповіли присутнім про реалізацію УГСПЛ проекту, що полягає у фіксації порушень прав людини у звязку із військовим конфліктом на Сході України, шляхом їх документування.  Вдалось опитати внутрішньо переміщених осіб - внести відомості про порушення їх майнових прав (знищення, пошкодження будинку, автомобіля) та інших невід'ємних прав людини до спеціально розроблених анкет.

Нагадуємо, що юристами ГП УГСПЛ у м. Хмельницькому щотижня здійснюються виїзні консультування внутрішньо переміщених осіб, якщо у Вас виникли питання юридичного характеру, зветрайтесь за адресою: провул. Пушкіна, 1, м. Хмельницький, тел: (0382)72-01-95.

Контакти

  • Анастасія Площинська
  • [email protected]
  • (0382)72-01-95
  • провул. Пушкіна
  •  1
  • м. Хмельницький

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.