bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підтримка внутрішньо переміщених осіб триває
11.11.2015

8 листопада відбувся тренінг «Соціальна адаптація та інтеграція в нових умовах життя» для другої групи учасників проекту «Спільні дії – єдина громада».

Спільно з тренером Вікторією Вагжановою та арт-терапевтом Ларисою Новосьоловою внутрішньо переміщені особи з тимчасово окупованих територій обговорювали власні проблеми, щодо адаптації на новому місці проживання. Серед найболючіших проблем учасники називали відсутність житла, проблеми з пошуком роботи та взаємовідносини з мешканцями міста.

В рамках тренінгових вправ та інформаційних сесій учасники разом з тренерами визначали власний емоційний стан, обговорювали питання толерантності і взаємоповаги та шукали вихід з проблемних ситуацій.

Наприкінці тренінгу перед учасниками виступила Лідія Огир, координатор роботи з тимчасово переміщеними особами робочої групи проекту «Побудуємо майбутнє разом» при Кіровоградській обласній раді. Гостя презентувала учасникам проект «Побудуємо майбутнє разом», в рамках якого в смт. Новгородка для ВПО будуть створені комфортні умови проживання, надаватиметься житло, меблі, вирішуватимуться питання з навчання дітей. Пані Лідія запросила бажаючих долучатися до проекту та вирішити таким чином, хоча б частину існуючих проблем.

Деякі учасники завітали на тренінг разом з дітьми. Для них організатори провели цікавий майстер-клас в техніці торцювання під час якого малеча охоче працювала над подарунками для своїх батьків – яскравими грибочками та веселими божими корівками.

Усі учасники, як дорослі так і малі, цікаво та з користю провели свій вільний час і висловили побажання продовжити спілкування в рамках наступних заходів проекту.

«Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ГО ТІМО «Відкриті двері» і за жодних обставин не може вважатися за такий, що відображає позицію Європейського Союзу».

Проект «Спільні дії – єдина громада» реалізується в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», який адмініструє громадська організація «Територія успіху» за фінансової підтримки Європейського союзу в Україні.

Контакти

  • Тетяна Букач
  • 0954712767

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.