bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проект «Наука не має меж – Kharkiv + Drezden = MEET UP!» об’єднав молодь Харкова та Дрездена
07.11.2015

У жовтні 2015 року завершився перший етап українсько-німецьких молодіжних зустрічей у рамках проекту «Наука не має меж – Kharkiv + Drezden =MEET UP!». 

Учасниками проекту стали учні Харківської гімназії №14 та недержавної школи Монтесорі м. Дрездена (Freie Montessorischule Dresden).

Метою проекту є налагодження дружнього діалогу й міжкультурного обміну між українською та німецькою молоддю  через спільну культурно-освітню діяльність.

Авторами ідеї та організаторами проекту є команда активістів харківської  громадської організації «НОВА Енергія».

Проект реалізується в рамках програми «MEET UP! Німецько-українські зустрічі молоді» за підтримки Фонду EVZ, Міністерства закордонних справ Німеччини та Фонду Роберта Боша.

На першому етапі проекту німецькі школярі протягом тижня жили в українських сім’ях та спільно з українськими школярами проводили дослідження професійних досягнень трьох українських та трьох німецьких видатних вчених-фізиків, впливу державного устрою на їх працю, соціального статусу, характеру та особистих рис вчених-дослідників.

Учасники проекту "Наука на має границь" власноруч створюють вироби з бісеруОбмінюючись досвідом та використовуючи сучасні засоби інформаційних технологій, наприкінці проекту учні створять власний веб-сайт, де будуть представлені результати досліджень.

Окрім освітніх заходів учасники проекту відвідали визначні місця та провідні освітні установи міста Харкова, брали участь у різноманітних фізичних експериментах та парадокс-шоу.

Різнокольорові бісеринки та намистинки - шедевр створено!

У вільний від проектної діяльності час, учасники проекту вивчали народні українські традиції та власноруч створювали вироби з гліни, бісеру, орігамі та стрічок. 

На «День дружби» учнями було підготовлено спільний концерт для батьків, вчителів та школярів Харківської гімназії №14.

Попереду візит українських дітей до Німеччини. Українськіх учнів в Німеччині вже очікують старі й нові друзі, нескінчена лавина емоцій та захоплюючих враженнь.

Отже перший крок до встановлення довгострокових партнерських відносин між українською та німецькою школами виконано.

Представники громадської організації «НОВА Енергія» впевнені, що такі проекти є важливим кроком для розвитку міжнародного молодіжного співробітництва, підвищення навичок і компетенцій школярів, розширення їх світогляду та виховання міжкультурної толерантності серед молоді.

Відео сюжет про проект «Наука не має границь – Kharkiv + Drezden = MEET UP – http://bit.ly/1XZ8pRm

Додаткова інформація про проект представлена на сайтах ГО «НОВА Енергія» - http://nova-energiya.org/category/proekti та Харківської гімназії №14 -  http://gymn14.klasna.com/ru/news-524-47/

Сторінка проекту «Наука не має границь – Kharkiv + Drezden = MEET UP на facebook - http://on.fb.me/1QoGwQg

Проект підтримується програмою „MEET UP! Німецько-українські зустрічі молоді“ Фонду «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» (EVZ).Дана публікація на представляє думку Фонду EVZ. За зміст відповідає автор публікації.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.