bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Допомога постраждалим від торгівлі людьми здійснюватиметься спільними зусиллями влади та громади
23.10.2015

З липня 2015 року розпочався проект «Впровадження механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи в сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми, у Тернопільській області». Проект реалізується громадською організацією ТМЖК «Відродження нації» спільно з Департаментом сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА за підтримки Міжнародної організації з міграції та Міністерства соціальної політики України.

Попри складну та об’ємну назву, завдання проекту є досить чіткими та зрозумілими, а саме:

  1. Налагодження ефективної співпраці державного та громадського сектору в рамках функціонування Національного механізму взаємодії (НМВ) у Тернопільській області.
  2. Підвищення рівня кваліфікації державних службовців, які безпосередньо працюють з особами, в т.ч. дітьми, які звернулися до державних адміністрацій із заявою для отримання статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.
  3.  Інформування населення про проблему торгівлі людьми, в т.ч. дітьми, в Україні та за кордоном, шляхів убезпечення себе від потрапляння до рук торгівців людьми та можливість отримання допомоги в разі потрапляння у ситуацію торгівлі людьми від держави.
  4. Надання практичної соціальної допомоги особам, що постраждали від торгівлі людьми.

За перші три місяці реалізації проекту було проведено низку зустрічей з представниками місцевої виконавчої влади, а саме з заступником ТОДА, директорами департаментів, які є суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми. Створено робочу групу для розробки документу про співпрацю, оновлено склад обласної Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

На даний момент здійснюється робота зі створення спільних засідання суб’єктів (СЗС) НМВ у 17 районах області, що дозволить полегшити та покращити  доступ осіб, які постраждали від торгівлі людьми, до послуг, передбачених законодавством.

Діяльність в рамках даного проекту триватиме протягом 2 років. 

Контакти

  • ТМЖК «Відродження нації»
  • Марина Пасєчник
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.