bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Завершилася «Літня програма реабілітації та інтеграції «Симфонія життя»
14.10.2015

Завершилася «Літня програма  реабілітації та інтеграції «Симфонія життя» для вразливих груп населення Запорізької області. Проект було реалізовано в рамках «Української ініціативи зміцнення впевненості» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та охопив загалом більше 1400 осіб. 

Партнерами програми стали: Департамент соціального захисту населення, Департамент культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації, Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області, Запорізький регіональний центр зайнятості, представники влади та сільради Вільнянського району, громадські організації Запорізької області.

За цей час було проведено дванадцять  3-годинних семінарів для приблизно 402 учасників. Серед тем семінарів: Виїзний бізнес-семінар «Як розпочати свій бізнес», психологічний семінар «Калейдоскоп емоцій: успіх», семінар-практикум «Соціальна  інтеграція», семінар-практикуми «Діалог на Івана Купала», «Арт-пікнік», Семінар “Залучення сільських жителів до економічної діяльності через осередок зеленого сільського етнічного туризму», Семінар-практикум «Правовий статус ВПЛ, їх права та обов‘язки», семінар «Діалог примирення”, Бізнес-семінар – фідбек, Відкриття Клубу спілкування переселенців. Було проведено чотири 7 денні коуч-тренінги особистісного росту «Формула впливу на своє життя», «Формула успіху: Волонтерство. Екологія довкола, екологія в мені», «Волонтерство, як шлях до самореалізації», в яких взяли участь 48 учасників.

-         Організовано і проведено сім 3 денних: коуч-тренінги “Формула успіху” та психологічний тренінг “Сприятлива ситуація” в яких взяло участь 105 осіб.

-         10 денний  «Інтеграційний семінар для ВПО та представників Запорізької громади» охопив 46 учасників.

Всього влітку пройшли Літню програму 601 учасник, а разом з першим та підсумковим заходом 1406 осіб.

На підсумковому заході учасники проекту (люди з особливими потребами, вимушені переселенці зі Сходу України, родини та учасників АТО, місцеві мешканці, майстри, волонтерська молодь, голови та депутати сільських рад Запорізької області, представники туристичних агенцій, керівники та представники державних установ - 560 осіб) презентували свої досягнення та успіхи. Інтеграційна творча програма «Симфонія життя» була цікавою і насиченою. Працювали різнопланові творчі майданчики. В рамках свята до Міжнародного Дня туризму відбулася презентація досягнень учасників Літньої програми реабілітації та інтеграції «Симфонія життя».  Гостей свята зацікавила демонстрація національного вбрання від переселенки з Донецьку Олени Макайя, майстер-клас з виготовлення ляльки мотанки від родини воїна АТО Мазнєвої Любові та Катерини, майстер-клас з прикрашання етносумки від творчих підлітків з Запорізького обласного центру соціально-психологічної реабілітації, гончарні викрутаси від воїна АТО Павліка Олега, виготовлення дудочок від народознавиці, травниці Монзенко Тамари Павлівни, плетіння браслетів і вирізання витинанок від волонтерів «Твори добро, Україна», а також майстер­класи з розпису та мілкої пластики від майстрині Наталі Поради - члена Запорізького осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, майстер класи від національних товариств – Арбаамінім, рейзеле.

Цікаво було познайомитися з тенденціями «моди» із заплітання дівочих кіс в різні часи. Захопили увагу і спортивні козацькі ігри від ЦСФ «Уніфехт» м.Харків та демонстрація бойових  мистецтв від ДЮСШ «Спас». Натхненим та об’єднуючим  став флешмоб від Клубу спілкування переселенців «Наш новий дім», які дарували частинку свого серця всім учасникам, створюючи атмосферу взаєморозуміння і злагоди. Історична реконструкція заселення Запорізького краю в різні періоди вразила учасників, особливо сподобалися виступи творчих колективів та інтерактивна дія, що допомогла крізь століття поринути в історію Запорізького краю і стати активним учасником історичних подій. Важливу роль у підготовці і проведенні свята брали переселенці та місцеві мешканці: Сергій А. включився до розвитку парка, Валентина С. готувала творчий майданчик заходу,Ганна С. виконувала прикраси і вела майстер-класз полімерної глини, Людмила Михайлівна разом зі своїми сусідами організувала пригощання українськими стравами та  свіжим медом. Високий рівень на сцені «Етносела» показали творчі колективи Хортицького національного навчально-реабілітаційного багатопрофільного центру, Володимирівського навчально-виховного комплексу «школи І-ІІІ ступенів - гімназії «Успіх», діти ансамблю «Дружба», вихованці Підліткового клубу ЗМБФ «ЄГЦ Мазаль Тов», студент Запорізького державного медичного  університету Джордан, учасники студії козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці», солісти вокального ансамблю «Ровесники», учасники клубу «Рівні можливості», учасники хореографічного ансамблю «Натхнення» та Запорізького етно-музичного клубу «БарабанЗА», вокалістка Соня Прокопенко.

Ярмарок  «Продукти села» відзначився різноманітністю та щирістю степових земель: лилися «Молочні ріки», пригощалися пиріжками та солодощами, куштували національні страви та солодкий мед.  

В рамках заходу пройшли майстер класи з малювання та Конкурс дитячих робіт «Це моя земля ­Україна» на якому були визначені імена переможців, які нагороджені Грамотами ЗОГО «Дивосвіт».

Всі, хто долучилися до Програми, відповіли на краєзнавчі запитання, отримали «Етники», стали не тільки знавцем рідного, а й відчули себе дослідниками свідками вирію історичних епох. Кожен учасник Літньої програми реабілітації та інтеграції «Симфонія життя» в підтвердження отриманих знань і навичок отримав Сертифікат учасника. 

В результаті програми організатори та учасники домовились про подальші яскраві події, співпрацю та серію нових свят для Запорізького краю протягом чотирьох місяців поточного року.

Контакти

  • Проект (USAID) “Українська ініціатива зміцнення громадської довіри” (UCBI)
  • Координатор програми Ольга Павлік
  • 0960827907 та 0669885675

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.