bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Новий формат, активна молодь, цікавий досвід - це все GetUpCamp 2015 в Сумах!
07.10.2015

У Сумах він застосовувався вперше, і ми будемо робити все можливе, щоб не востаннє. Вже навесні плануємо зробити наступний.

Даний формат цікавий відсутністю будь-яких обмежень для учасників і спікерів. Взяти участь у заході може кожен бажаючий, кожен учасник може стати спікером. Програма GetUpCamp протягом заходу змінювалась, з’являлись нові спікери, додавались нові теми. Протягом конфренції учасники мали нагоду відвідати 22 спікери, кожен учасник по 4 спікери в день. Одночасно проводилось від однієї до трьох секцій, залежно від теми та кількості спікерів.

Серед учасників були студенти. громадські діячі, школярі, представники преси, просто небайдужі громадяни, молоді мами, школярі. Протягом двох днів захід відвідало 110 людей.

До нас завітали спікери не тільки з Сум, але й з Києва, Харкова, Тернополя:

Ігор Тихолаз (м.Київ) - головний редактор газети “КНК Медіа”, та громдаський активіст. Розповідав про народний контроль та інші інструменти впливу на владу.

ОксанаМальченко (м.Суми, Центр Європейських Ініціатив) поділилась досвідом організації Живої бібліотеки. Жива бібліотека це звичайна бібліотека, але книжки в ній - живі люди. Метою бібліотеки є руйнування соціальних стереотипів через живе спілкування.

Марія Шепетун (м.Фастів) - національний координатор по роботі з волонтерами найбільшої в Україні екологічної організації Let’s do it Ukraine.

Robin Devos (м. Гент, Бельгія, волонтер Центру Європейськіх Ініціатив) -  ініціатор проведення SumyEnergyFest в Сумах. Це  Фестиваль про розвиток міста. Уже декілька років поспіль Робін зі своїми друзями проводить подібний захід вдома. Нині триденний фестиваль Copacobana користується великою популярністю серед жителів Гента, сприяючи об’єднанню громади, він вирішив запропонувати такий захід і нам.

Олександр Санченко (м.Київ, м.Суми, СтудМіс України) - розповів про особливості організації конкурсу СтудМіс України та про всеукраїнську кампанію “Твій голос”, що спрямована на активізацію виборців.

Влад Леготкін (м.Київ, Прес-секретар ВКонтакті, Україна) - познайомив з роботою ВК, розповів про свій досвід роботи в цій глобальній структурі.

Інна Пилипенко та Олена Лузан (м.Суми, Координатор проекту “КУЛЬБАБА”) - розповіли про неординарний та цікавий фестиваль психології та творчості “КУЛЬБАБА”.

Наталія Ярошенко (м.Київ, м. Суми, волонтер від Форуму видавців) - Волонтерство: можливість чи потреба?

Юлія Ковальчук (м.Тернопіль, ГО “Молодіжне об’єднання “Файне місто”; Громадський рух “ЧЕСНО”) - Вплив молоді на органи місцевої влади.

Ольга Платонова (м.Суми, Сумська МГО ФРІ (Фундація Регіональних Ініціатив) - Донорські і волонтерські проекти.

Анна Яременко (м.Суми, НГО Центр Європейських ініціатив) -  European Voluntary Service - можливість отримання досвіду волонтерства за кордоном.

Ростіслав Біллєр (м.Суми, ГО С.П.А.С.) -  Зброя та її вплив на суспільство.

Вікторія Микотюк з Тернополя (організація “Файне місто”) познайомила учасників з темою енергозбереження та енергозалежності.

Андрій Німкович (м.Харків, ENASTUS)  досить широко та з науковим підходом розповів новачкам у громадському секторі про роботу в команді, її створення, розробку стилю та корпоративної культури команди.

Тетяна Нянькіна (м. Суми) поглибила учасників у світ аматорського мистецтва.

Валентин Бондаренко з Харковата Олександр Бойко з Сум (але обоє з Ромен родом) розповіли про волонтерство на війні, про мотивацію, самомотивацію, принципи, надихнули своїм прикладом до активності.

Сумчанин Михайло Горкуша (ІГ Інтернет право UA ) говорив з учасниками про нові медіа як інструментарії інтернет-проекту.

А Микола Чернотицький - генеральний директор Сумської ОДТРК надав основні інструментарії створення Суспільного мовлення в Україні.

Наприкінці другого дня Владислав Івченко  (відомий сумський письменник) розповів про свій життєвий та творчий шлях. Також презентував своє нове видання “2014”.

Теми для обговорення були на всі смаки. Учасники мали змогу вибрати собі, що цікавіше, змінити секцію, стати спікером.

На початку заходу було оголошено конкурс на кращу громадську ініціативу. Протягом першого дня всі бажаючи реєстрували свої ідеї, а 4 жовтня презентували всім учасникам. Всього було подано 8 ініціатив. Загальним відкритим голосуванням був визначений переможець - Нянькіна Тетяна з ініціативою організації театру для дітей-сиріт. Ця ініціатива отримала 5000 грн.

Дуже дякуємо за величезну підтримку нашому генеральному партнеру Коворкінгу УАБС. Гарне та зручне місце! За інформаційну підтримку спасибі Раді молодих вчених та Студентському Братству Сумщини. Ну і, звичайно, нашому головному фінансовому партнеру, Національному Фонду підтримки демократії (NED).

Подивитись фото та оновлення можна тут: https://www.facebook.com/events/1520777491545657/, http://vk.com/getupcamp.

З додатковими питаннями можна звертатись за адресою: [email protected], або за телефонами: +38 095 7312988 - Наталка Дєнісова, +38 099 2886012 - Володимир Дєнісов.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.