bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У ківерцівських селах з’являться контейнери для пластику
03.09.2015

Громадські слухання щодо розгляду проекту Договору про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного проекту «Об’єднання зусиль сусідніх громад Ківерцівщини для покращення екологічної ситуації в регіоні» відбулися у селах та селищних радах.

У обговоренні взяли участь керівники проекту – Президент Волинського Інституту Підтримки і розвитку Громадських Ініціатив Петро Лавренюк,  заступник голови Ківерцівської райради Ігор Космина,керівник Волинського ресурсного центру розвитку локальної демократії Ірина Гайдучик. Були присутні сільські та селищні голови, а також місцеві депутати, активісти і небайдужі жителі населених пунктів.

Учасники заходів обговорювали збереження екологічно чистих ґрунтів через створення системи збору та утилізації твердих побутових відходів (ПЕТ-пляшки, пластмаса, скло) у сільських місцевостях Ківерцівського району. Мова йшла про встановлення контейнерів для сортування сміття. Сергій Панасович, сільський голова Звірова, підтримав ідею. – Проект треба втілювати однозначно. Він розрахований на чистоту. Осторонь дискусії не стояли і старожили села Звірів. – Якби були спеціальні смітники для пластику, я б носила. А так він у мене валяється. Його куча, – пояснює старенька бабуся.

У Дерно люди теж пристали до реалізації проекту у селі. Мовляв, проблему забруднення, можливо, повністю ліквідувати не вдасться, але розпочинати з чогось треба. – Чотири причепи сміття назбирали за один день суботника. Пора задуматися над цим, – бідкається сільський голова Олексій Лисюк.

У селищах Цумань і Олика проект пішов, як то кажуть, на «ура». Місцева влада погодилася на закупівлю додаткових контейнерів за власні кошти. – Бо ж не територія, а суцільний смітник, – зауважує Олена Кашевська, голова Олицької селищної ради.

У рамках реформ, які впроваджуються в державі, Волинський ресурсний центр розвитку локальної демократії супроводжує ініціативу сільських громад, які хочуть об’єднати зусилля для вирішення спільних проблем.

Волинський ресурсний центр розвитку локальної демократії діє в межах проекту Асоціації підтримки та розвитку ОСББ та ОСН «Місцева демократія. Волинь. Перезавантаження».

Контакти

  • Ірина Гайдучик
  • Волинський ресурсний центр розвитку локальної демократії
  • [email protected]
  • 095-64-54-655

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.