bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фестиваль громадських організацій «Воля Громади» об’єднав у столиці активістів з України
27.08.2015

22-23 серпня в Києві на території етнопарку «Городець Княжий» за підтримки Київського молодіжного центру пройшов етнічно-патріотичний фестиваль громадських організацій та ініціатив «Воля громади».

Мета заходу – надати активним і небайдужим людям можливість познайомитись між собою, презентувати свої проекти, поділитися набутим досвідом, поспілкуватися з однодумцями. І все це – на природі, у невимушеній атмосфері, без повсякденної метушні і, що важливо, разом із своїми родинами.

Етнічно-патріотичний Фестиваль «Воля громади» проводився вперше. У заході взяли участь понад 40 громадських організацій та ініціатив. Учасники та гості події мали змогу послухати і задати питання як відомим громадським діячам та експертам, так і представникам ініціатив, які роблять свої перші кроки на шляху громадської діяльності.

Команда Фестивалю «Воля громади» вважає, що немає більш чи менш важливих громадських проектів, ініціатив. Адже усі вони однаково важливі – для людей, для України, для світу.

«Воля Громади» – невелика команда. Однак протягом багатьох років ми дарували один одному відчуття, що ми є силою. Що б не відбувалось у суспільстві, хто б не був при владі сьогодні – людина, яка витрачає свій вільний час на громадську діяльність, захищена від безпорадності і самотності, адже поряд вона відчуває підтримку таких саме, як вона, активних, свідомих і небайдужих українців», – зазначив під час відкриття Фестивалю Дмитро Рутковський, президент ГС «Воля Громади».

Громадські організації та ініціативи – учасники Фестивалю презентували свої проекти на етнічно-патріотичному, екологічному, благодійному, інформаційно-економічному, творчому та дитячо-молодіжному майданчиках.

Почесна гостя Благодійного майданчика Анжеліка Рудницька, співачка, журналіст і громадський діяч, зазначила у своїй промові: «Україна – це країна недолюблених людей». Справді, з одного боку, українці – сильні, віддані, рішучі, а з іншого – жаліють себе, не проявляють ініціативу. Недолюблені самі собою. Любити себе – це також означає брати відповідальність за себе, за свої вчинки. Тож саме громадська діяльність може стати тією альтернативою, яка сприятиме пробудженню в людях відповідальності, волі і гідності.

На Фестивалі «Воля громади» громадські організації – учасники заходу підписали меморандум про співробітництво, тим самим зробивши перший крок у напрямку проекту «Аргументована Рада» – альтернативної платформи для координації та об’єднання громадських організацій та ініціатив. Підписання документа підтверджує прагнення небайдужих українців узгодити стратегію і надалі рухатись шляхом змін разом.

«Лицарське містечко» для дітей із турнірами і смугою перешкод, а також можливість навчитися і позмагатися в майстерності у стрільбі з лука на Фестивалі організував усім бажаючим досвідчений колектив Театру живої історії «Городець Княжий».

На дитячому майданчику жінки з ГО «Берегиня» провели майстер-клас з плетіння маскувальної сітки.

Справжній козацький куліш від українських козаків ГО «Труханівська Січ» з величезного казана смакував і малечі, і дорослим. Дегустація екологічно чистого меду від ГО «Місія захисту бджіл імені Петра Хмари» стала солодким подарунком для справжніх гурманів.

Творчий майданчик подарував глядачам виступи поетеси Надії Вільної, співаків і музикантів Ігоря Романа (гурт Fata Morgana), Богдана Доща, уривок з опери О. Бородіна «Князь Ігор» а капела у виконанні «Театру історичної реконструкції», бандуриста і козака «Труханівської Січі» Бориса Бондаренка, поезії творчих учасників «Театру слова» тощо.

КІНОродзинкою заходу став показ документального фільму «Road Movie Ukraine», присвяченого нам, українцям у, можливо, найскладніший період нашої історії. Стрічка була знята кінематографістами Ольгою Петровою і Лутцом Янке під час їхньої мандрівки Україною у травні 2014-го. Мета – показати світу реальність подій і думок без цензури. Після перегляду глядачі вільно спілкувались з Ольгою і Лутцом.

Організатор заходу – Громадська спілка «Воля громади» висловлює подяку за допомогу і підтримку у проведенні Фестивалю «Воля громади» таким організаціям: Деснянська РДА, Національний екологічний центр України, гурт Fata Morgana, Школа рекламних технологій Advertising School, ГО «Школа громадських проектів», БФ «Сопричастя», Асоціація благодійників України, Lets Do It, Ukraine, Всеукраїнський громадський центр «Волонтер», ГО «Поруч». А також усім доповідачам і учасникам за їхню мудрість, доброзичливість і щирість, якими так славиться українська земля.

Детальніше про фестиваль тут - vgfest.org.

Більше фото з Фестивалю «ВОЛЯ ГРОМАДИ» за посиланням http://on.fb.me/1IjF0qj.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.