bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Київська Студреспубліка та MSI захопили Маріїнський парк емоціями
12.08.2015

В рамках Київської «Студентської республіки» за підтримки MSI Україна був проведений майстер-клас зі створення комп’ютерних ігор у Unity 3D на І всеукраїнському благодійному фестивалі сім’ї та спорту «Крепатура», який проходив 8-9 серпня 2015р. у Маріїнському парку столиці.

По всій Україні регіональні Студентські магістрати на чолі зі Студентськими мерами енергійно виконують так звану бонусну програму, щоб отримати якомога більше бонусів, які їм знадобляться під час фіналу Студреспубліки на Арабатці, темою якого буде Програма модернізації України. Далі йтиметься про те, чим нас вразили кияни.

Протягом майстер-класу було розглянуто основні особливості так званого «ігрового рушія» («игровой движок», рос.) Unity 3D. Можливості використання рушія були розглянуті на конкретних прикладах, наприклад: обчислювальна продуктивність, показана на Cities: Skylines – присутність близько 200 000 об’єктів на карті одночасно; кінематографічні можливості були показані на прикладі демонстраційного ролика Unity 5 «Blacksmith». Ведучий майстер-класу Кіріл Свідерський, випускник Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка, розробник ігрового програмного забезпечення, зробив наголос на розвінчанні негативних міфів – непродуктивності, поганої графіки та іншого.

I-ve0D75Hhc На прикладі показано було, як влаштована будь-яка ігрова програма та як це реалізовано й інкапсульовано в Unity 3D. Головна мета майстер-класу – донести до новачків у цій галузі, що стати розробником реально!

Учасники майстер-класу мали змогу продемонструвати свої ідеї щодо створення нових ігор, а ведучий показав як ідею-переможницю можна втілити у життя!           

За ініціативою Студентського мера Києва Єлизавети Ніконової в процесі майстер-класу були обговорені деякі аспекти Програми модернізації Києва, яку Студреспубліка продовжує розробляти. Представники Київської Студреспубліки розповіли аудиторії про напрацювання І та ІІ частини регіонального етапу програми, а також запропонували додати власні ідеї для подальшої співпраці, розвитку та просування ідей молоді будь-якого віку.  

Серед модернізаторських пропозицій із аудиторії було зафіксовано:

  • створення міст, цікавого дизайну, власного Kickstarter;
  • моделювання міської інфраструктури в Unity: створення районів, мікрорайонів, транспортних розв’язок, будинків;
  • оптимальне розміщення станцій енергопостачання, служб поліції, медиків та ін.;
  • створення навчальних матеріалів, які можна буде використовувати в медицині, реабілітації й інших галузях;
  • «світ до кращого» – створення добріших додатків.

b7etNjdgUZY

Також на захід був запрошений перший Студентський мер Києва, обраний ще 1999 року, Сергій Чорний, який ділився корисними порадами з молодшими республіканцями.

 Велика кількість учасників, жвавий темп обговорення, цікава бесіда – все це, дійсно, задало крутий настрій заходу. Маріїнський парк палав емоціями активної молоді! Найактивніші ж учасники отримали призи від MSI Україна.

Всі ідеї та пропозиції будуть враховані в Програмі модернізації столиці, розробкою якої продовжують займатись активісти Київської Студреспубліки. Якщо бажаєте долучитись, запрошуємо всіх до співпраці й участі в фіналі Міжнародної програми «Студентська республіка», який відбудеться 22-25 серпня в Херсонській області, на курорті Генічеська Гірка, в Оздоровчому комплексі «Енергія»!

Приєднуйтесь до створення майбутнього!

Обов’язкова онлайн-реєстрація на сайті.

Дякуємо нашим партнерам!

Чекаємо на вас і ваші думки!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.