bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Бандерштатівці заряджались від сонця
03.08.2015

З 31 липня по 2 серпня діти, молодь й навіть люди літнього віку спільно жили у наметовому містечку, відвідували гутірки, слухали гучну музику й дихали повітрям, що надає сил…

Організатори зробили усе можливе для того, аби забезпечити комфортне перебування гостів заходу. Щоб кожен відвідувач не втрачав зв’язку з близькими й міг підсвічувати своїм телефоном під час виступу улюблених гуртів, було облаштовано пункт підзарядки гаджетів від сонця, що був розміщений на еко-галявині (за головною сценою). Тож усі бажаючі могли на практиці пересвідчитися у доступності використання сонячної енергії. Кожен учасник «Бандерштату» міг принести свій гаджет, залишити його на декілька годин й абсолютно безкоштовно зарядити.

Пункт підзарядки пристроїв було облаштовано спільними зусиллями компаній «SETECH», «Української Софтверної Компанії» та Волинської обласної громадської організації «Фундація розвитку громад».

«Використання сонячних батарей в Україні лише набирає обертів, чимало людей впевнені, що для цього необхідне складне у монтажі та громіздке обладнання. Однак ситуація дещо інша. Тож аби показати на практиці можливість використання сонячної енергії та її переваги, ми й облаштували пункт-підзарядки. Чимало людей були здивовані такою доступністю й простотою. Зауважу, що протягом трьох днів фестивалю свої гаджети змогли зарядити понад 500 відвідувачів», – розповідає керівник відділу продажів компанії «SEtech» Дмитро Занюк.

Крім того, на еко-галявині було організовано ряд інших заходів й акцій, спрямованих на збереження навколишнього середовища:

― виставка альтернативних джерел енергії;

― збір пластикових кришечок та використаних батарейок;

― обмін ламп розжарювання на економічні LED лампи;

― виставка та продаж сонячних зарядних пристроїв Kvazar;

― лекції з енергозбереження;

― продаж портативних еко-ліхтариків;

― представлення проекту «Мовне волонтерство».

«Ми намагаємося розповісти людям про необхідність збереження навколишнього середовища, а також показати, що вони також матимуть від цього значну користь. Кожен з нас користується батарейками, лампочками, пластиковими пляшками, однак не кожен розуміє необхідність їх утилізації. Наразі пластикові кришечки можуть стати сировиною для виготовлення протезів для військових АТО. Тож доцільним буде їх правильно утилізувати, а не просто викинути у смітник. Зміни починаються з себе і ми повинні про це пам’ятати!», – стверджує директор з розвитку «Української Софтверної Компанії» Олена Ярощук.

Оскільки фестиваль зібрав свідомих українців, організатори додатково облаштували пункт збору коштів для волинських військових в зоні АТО.

«Протягом трьох днів фестивалю на еко-галявині були розміщені скриньки для збору коштів для волинських військових в зоні АТО. Усі, хто жертвував кошти, міг обрати у подарунок сонцезахисні окуляри. Повний підрахунок ми наразі не встигли провести. Однак за попередніми даними, на фестивалі було зібрано близько 4 000 гривень. Кошти будуть направлені на забезпечення потреб волинських військових в зоні АТО. Нашим хлопцям необхідні: амуніція, одяг, засоби особистої гігієни, медикаменти, продукти харчування, спальні мішки, дощовики, палатки, тощо», – зауважує прес-секретар ВОГО «Фундація розвитку громад» Вікторія Дворак.

Звіти про використання зібраних коштів можна переглянути на офіційному сайті ВОГО «Фундація розвитку громад», а також у соц. мережах.

Контакти

  • Українська софтверна компанія
  • м. Луцьк
  • вул. Стрілецька
  • 43; +38 (067) 332-36-63 +38 (0332) 72-40-98 +38 (0332) 72-37-82; [email protected] http://u-s-c.com.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.