bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Експерт Європейської Комісії розповів майбутнім мерам про важливість запуску креативних індустрій
27.07.2015

Експерт прилетів до столиці України спеціально аби прочитати у Києво-Могилянській Бізнес-школі лекцію про потенціал креативної економіки та високу додану вартість, яку вона може принести для місцевої економіки міст.

На думку Рагнара Сііла, креативна індустрія створює додану вартість для звичних продуктів, що відкриває потенціал для розвитку України. Але, як розвиток культури, так і запуск креативних індустрій, відбувається на місцях. Тому він вважає за необхідне донести цю ідею майбутнім керманичам міст України.

Презентація естонця дала відповідь на ряд запитань:

- Що відноситься до креативних індустрій та чому вони є рушіями сучасної економіки?

- Навіщо потрібно запускати креативні індустрії в Україні?

- Які є механізми втілення креативних рішень на місцевому рівні?

Експерт вважає, що Україна має великі перспективи у галузі креативної економіки. З цих причин від нещодавна він працює над ідеєю створення альянсу «Креативна Україна».

Більше думок експерта ви зможете прочитати в його інтерв’ю, яке він дав газеті «День», електронну версію якого ви зможете знайти на офіційній сторінці програми Школа мерів.

* * *

Рагнар Сііл - один із ініціаторів програми Креативна Естонія, а впродовж 2011–2013 рр. очолював робочу групу з розробки стратегії розвитку культури Естонії, яка в лютому 2014 була схвалена абсолютною більшістю парламенту країни. Зараз є одним із візіонерів розвитку культури Естонії. У 2013 разом із колегами заснував консалтингову компанію Creative lab, клієнтами якої є як приватні бізнеси, так і уряди багатьох країн світу. Найактивніше Раґнар та його креативні колеги працюють із представниками Латвії, Словаччини, Македонії, Хорватії, Китаю, Чехії, Монголії, Грузії, Ірландії, а не так давно почали співпрацю з Україною.

«Школа Мерів» - це середньострокова сертифікована інноваційна програма комплексної підготовки кандидатів на зайняття посад міських голів, яку цього року відкрила Києво-Могилянська Бізнес школа разом із партнерами. У ній беруть участь 50 учасників – членів 13 команд кандидатів на посаду мерів 12 міст України. Результатом Школи будуть розроблені учасниками стратегії розвитку своїх міст.

Контакти

  • Лідія Жгир
  • менеджер проекту
  • [email protected]
  • +38 (093) 932-45-47

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.