bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Луцьку малечу привчатимуть до сортування відходів
20.07.2015

Одне вирубане дерево можна умовно прирівняти до 80 кг раніше використаного паперу. Тож чому Україна нехтує такою істиною, ми ж прямуємо в Європу!

Вчитися сортувати сміття потрібно змалечку, однак для цього необхідно забезпечити усі умови та пояснити дітям важливість цього процесу. Вирішувати проблему намагалася команда «ФРГ team» на першому у Луцьку арт-хакатоні «Університет міста».

На конкурсі проектів команда представила два прототипи еко-смітничків для дітей. Смітничок для органічних відходів розроблено у формі морквинки, а для паперу – у формі книжечки. Така візуалізація повинна привертати увагу дітей та зацікавити їх. Крім того, передбачено звуковий супровід (фрази на кшталт «дякую!»).

«Дуже приємно, що нашу ініціативу оцінили. Усі проекти, що були представлені 18 липня дуже цікаві та перспективні. Однак наш отримав перше місце. Тож ми впевнені, що він має майбутнє й найближчим часом зможе бути реалізований у місті», – ділиться думками один з представників «ФРГ team» Ігор Микитин.

«Над створенням проекту спільними зусиллями працювали представники ВОГО «Фундація розвитку громад», «Української Софтверної Компанії» та «SETECH». Однак ми завжди відкриті до діалогу й будемо раді новим ідеям та допомозі у їх реалізації. Наразі ми оцінюємо практичні нюанси: складаємо необхідний бюджет, шукаємо інвесторів й партнерів, які зможуть допомогти у створені смітників, а також зборі й переробці відходів. Крім того, ми будемо брати участь у конкурсі громадських ініціатив від Луцької міської ради. Тож закликаємо усіх лучан не бути байдужими й проголосувати за наш проект. Надіємося, що уже найближчим часом такі смітнички з’являться поблизу дитячих садочків, шкіл, скверів й парків», – стверджує директор з розвитку «Української Софтверної Компанії» Олена Ярощук.

Зауважимо, що запропонувати свою допомогу у реалізації проекту можна за телефоном (099) 493-76-19.

Контакти

  • Українська софтверна компанія
  • м. Луцьк
  • вул. Стрілецька
  • 43; +38 (067) 332-36-63
  • +38 (0332) 72-40-98
  • +38 (0332) 72-37-82; [email protected]
  •  http://u-s-c.com.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.