bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вийшов 13-й номер газети громади Донеччини
13.07.2015

У свіжому 13-му номері мешканці Донеччини зможуть прочитати про те, як відбувалося святкування дня звільнення частини українських міст 5 липня, про те, якими пільгами діти переселенці зможуть скористатися при вступі до вищих навчальних закладів України, про реформи в Україні на прикладі діяльності нової поліції в Києві.

Газета орієнтується, в першу чергу, на ту частину населення Донецької області, яка отримує інформацію з традиційних типів медіа – газети, радіо, телебачення. У ній зібрано неупереджену інформацію про події на Донбасі, корисні поради та контакти, а до підготовки матеріалів залучені відомі професійні журналісти, письменники та науковці Донеччини

За словами Виконавчого директора Донецької обласної організації «Комітет виборців України» Сергія Ткаченка, дуже важливо доносити достовірну інформацію до населення звільнених та прифронтових територій. «На Донеччині зараз зникає найважливіше – пов’язаність територій, як транспортна, так і інформаційна. Адже, з Краматорська, Слов’янська чи Костянтинівки легше, дешевше та швидше тепер дістатися Києва, ніж Маріуполя. Проте, попри території, першочерговими залишаються люди. У новому номері є матеріал про зруйновані мости Донеччини. Нам потрібно не тільки відновлювати транспортні комунікації, не менш важливо підтримувати та розвивати мости діалогу та комунікації між людьми», - наголосив Ткаченко.

Переглянути випуск можна за посиланням: http://issuu.com/doncvu/docs/govorit_donbass_13

Тираж цього номеру склав 100 000 екземплярів. Газета буде поширюватися волонтерами на вулицях Маріуполя, Краматорська, Костянтинівки, Волновахи, Добропілля, Слов’янська, Дружківки, Красноармійська. Запрошуємо органи місцевої влади, регіональні громадські організації, партійних активістів та просто небайдужих громадян долучитись до поширення газети та допомогти у розвитку вільного інформаційного середовища Донбасу. Газети для безкоштовного розповсюдження можна отримати в офісі Донецького КВУ в Краматорську за адресою: вул. Соціалістична, 45, офіс 308, готель «Краматорськ». Телефон: 096 885 98 31. Розглядаються можливості централізованого надсилання поштою частини тиражу для поширення в різні міста Донецької області (підконтрольні українській владі).

Надати фінансову допомогу для випусків газети «Говорит Донбасс» можна за реквізитами:

Отримувач: Донецька обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України».

Р/р: 26001000098524 у ПАТ «Укрсоцбанк».

МФО банку: 300023.

ЄДРПОУ: 25337700.

Призначення платежу: добровільне пожертвування, без ПДВ

Довідково:
Інформаційний бюлетень «Говорит Донецк» почав виходити в Донецьку ще у березні 2014 року в рамках роботи Коаліції патріотичних сил Донбасу. Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України» спільно з Донецьким прес-клубом стали ініціаторами його створення. Донецьке КВУ взяло на себе пошук ресурсів для випуску газети – це був перший досвід такого масового збору коштів від населення, представників малого та середнього бізнесу міста. Фактично, під час трагічних подій на Донбасі навесні 2014 року газета стала наймасовішим виданням Донецька з потужною мережею розповсюджувачів-волонтерів. На жаль, через те, що більша частина активного населення змушена була виїхати з міста, випуск газети на певний час припинився. Зараз громадськість Донеччини перезапускає випуск газети з трохи видозміненою назвою «Говорит Донбасс» для поширення її на території всієї Донецької області, що підконтрольна українській владі. 

Контакти

  • 096 885 98 31

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.