bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкриваються нові можливості для ДНЗ м. Луцька
08.07.2015

6 липня 2015 року Волинський Інститут Права та Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» підписали Меморандум про співпрацю, який має на меті створити умови для забезпечення прозорості та підзвітності діяльності дошкільних навчальних закладів м. Луцьк та сприяти ефективній діяльності піклувальних, батьківських рад та батьківських комітетів при садках.

В межах спільної взаємодії на базі Волинського Інституту Права створено Ресурсний центр, який інформаційно, методично та практично допомагатиме головам та членам батьківських комітетів виводити їх діяльність на новий якісний рівень.

З впровадженням проекту батьки луцьких дошкільнят матимуть реальні інструменти не лише контролю за коштами, які витрачаються на потреби ДНЗ, а й отримають у користування реальний механізм залучення додаткових ресурсів.

Ірина Гайдучик, керівник Волинського Інституту Права зауважила «Ми працюємо з цією темою уже близького року. У кожного різні реакції на наші ініціативи, проте всі сходяться на думці про те, що система дошкільної освіти потребує реформування. З огляду на законодавчі тенденції наша діяльність набуває ще більшої актуальності. Ми пропагуємо думку про те, що при кожному ДНЗ має бути створено благодійний фонд, тобто юридичну особу, що має свої рахунки. а отже можливість прозоро користуватись коштами, які носять назву «благодійні внески». Крім того, створення благодійних фондів це реальний інструмент для розширення можливих джерел фінансування потреб садків. Підтримку у нашій діяльності ми отримали від Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» і уже маємо доволі хороші перспективи для подальшої діяльності. Досить скоро ми презентуємо ініціативу, яка надає можливість отримати компенсацію витрат на створення благодійних фондів при ДНЗ. Проте це лише маленька частинка наших планів».  

Голова Правління Фонду Олександр Товстенюк в свою чергу зазначив «Діти – найбільша цінність для Фонду. Більшість програм фонду направлені на дітей та їх розвиток, і підтримка цієї ініціативи не є виключенням. Враховуючи загальне здорожчання життя, ми маємо створювати умови для зменшення навантаження на гаманці лучан. Ініціатива, яку впроваджує Волинський Інститут Права може сподобатись не всім, адже частині дотичних до цієї проблеми людей така прозорість діяльності буде не вигідною, проте ми впевнені, що батьки побачать переваги і відчують різницю».  

Наприкінці заходу сторони підписали Меморандум про співпрацю та організацію взаємовідносин та розповіли про подальші кроки та ідеї спільної діяльності.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.