bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Просвітницька компанія «Енергоефективність в люди» завершила свій 12 регіональний семінар
04.06.2015

Близько 600 мешканців сіл та селищ Барвінківського, Балаклійського та Ізюмського  районів Харківщини відвідали семінари «Ярмарок енергоефективних рішень», під час яких отримали корисні знання та консультації експертів щодо енергозбереження та використання ефективних джерел енергії. Експерти проекту доступною мовою, зрозумілою всім учасникам семінару, відповідали на питання, які хвилюють кожного господаря. Ці питання стосуються сучасних практик впровадження нетрадиційних джерел енергії у побут приватних домогосподарств, різноманітних методів заощадження коштів при оплаті енергоносіїв та прохань щодо роз’яснення принципів роботи LED-світильників, вітряків, сонячних батарей та інших альтернативних енергоносіїв.

На очах у мешканців було змонтовано мініатюрну сонячну електростанцію та продемонстровано можливості її використання для живлення електроприладів: освітлення, роботи вентилятора та заряду акумуляторної батареї.

Приємна та тепла атмосфера під час семінару сприяла невимушеному спілкуванню мешканців та організаторів проекту, а демонстрація роботи сонячних панелей, які власноруч спроектував та втілив у життя один з експертів - винахідник та раціоналізатор Рильский Олексій Михайлович, визвала справжній інтерес учасників зустрічі.

Також увагу мешканців  територіальних громад привернула тепловізійна зйомка їх помешкань та об’єктів соціальної інфраструктури, які було обстежено за допомогою спеціалізованого пристрою та на місці виявлення дефектів теплоізоляції експертами були надані рекомендації щодо зменшення енерговитрат та покращення енергоефективності обстежених споруд.

Кожен з учасників тренінгу отримав серію інформаційних брошур «Енергоефективність в кожен дім», у якій в доступній та яскравій формі викладено прості та ефективні методи збереження паливно-енергетичних ресурсів, води, електроенергії та ін.

Наприкінці кожного заходу, під час смачного фуршету з кавою та канапками, учасники заходу змогли отримати відповіді на свої запитання та консультації експертів проекту стосовно вибору технічних рішень та методів енергоефективності для приватних домогосподарств, господарських споруд та об’єктів соціальної інфраструктури.

Наступним етапом проекту буде проведення у червні 2015 року підсумкової прес-конференції в місті Харкові, в якій приймуть участь науковці, експерти, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування та по два представники усіх територіальних громад в котрих відбулися регіональні семінари. Уповноважені члени цих громад зможуть презентувати ключові проблеми своїх населених пунктів, а фахівці допоможуть в їх вирішенню.

Семінари були проведені в рамках проекту “Природний газ – шлях до сталого енергетичного розвитку”. Його мета - підвищення рівня енергоефективності та раціонального використання природного газу у територіальних громадах Харківської та Донецької областей (Балаклійського, Ізюмського та Барвінківського районів) шляхом поширення обізнаності про кращі практики й економічну доцільність енергозбереження та раціонального використання природних енергетичних ресурсів.

Проект реалізує громадська організація «НОВА Енергія» у партнерстві з фізико-енергетичним факультетом Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна у рамках програми «Український інститут газу нетрадиційних джерел».

Контакти

  • +380508376941

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.