bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся Благодійний проект «Подаруй посмішку дітям!»
01.06.2015

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, у малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов’язків.

Кожна дитина  народжується  у цей світ для життя і кожна по-своєму унікальна та неповторна, всі діти – дуже різні: слухняні і неслухняні, обдаровані і не дуже, головне, аби були щасливими, навіть ті, кому природа не додала здоров’я, а це -  «особливі» діти.

В усьому світі питання дитячої інвалідності досить розповсюджене і Україна не виняток, адже в нашій державі таких дітей близько 170 тисяч, на кожні п’ятдесят припадає одна дитина, і з кожним роком їх кількість збільшується.

А чи задумувалися ми коли-небудь про наше відношення до «особливих» дітей? Звичайно, більшість,  кого це не стосується, просто уникають, закриваючи на все це очі. Наше ставлення або його відсутність до «особливих»  дітей є індикатором наших людських моральних проблем, можливо саме  через таких дітей Господь прагне нам дати таке, що іншим чином ми просто не здатні були б отримати?

А чи знаємо ми про людей, які мали інвалідність, проте це їм не завадило стати  великими  і на весь світ відомими? Зокрема князь Ярослав Мудрий, композитори Фредерік Шопен, Іоган Себастьян Бах і Людвіг ван Бетховен,  художники Тулуз-Лотрек, Леонардо да Вінчі, Клод Моне, Едгар Дега, відома французька актриса Сара Бернар, 32-й Президент США – Франклін Делано Рузвельт, знаменитий вчений-фізик, автор теорії «чорних дір», професор Стівен Хокінг, котрого називають сучасним Ейнштейном. А всім відомий британський мільярдер Річард Бренсон, який в дитинстві  хворів на  дислексію - часткове специфічне порушення процесу читання,  однокласники сміялися з нього і вважали дурником. Маючи таке захворювання, він мав сто п’ятдесят причин для того, щоб стати неуспішним, бути інтегрованим, але на щастя у Бренсона була поряд людина, яка допомогла йому повірити у власні сили – це його мати Іветт. Вона завжди повторювала: «ти зможеш, Ріккі!», і в нього все виходило. Бренсон став успішним, він засновник корпорації «Virgin Group», яка включає в себе близько 400 компаній різного профілю. Та чи варто перераховувати всі компанії, засновником котрих стала людина, яка в дитинстві була неспроможною прочитати і сторінки тексту? Ціллю було показати масштаби особистості Бренсона, а головною запорукою його успіху  була підтримка  матері Іветт, бо дуже важливо, щоб нас оточували лише гарні та щирі люди, які підтримують, надихають, запалюють в нас оту іскорку, полум’я якої розгорається, і тоді все виходить!

Тому найперше, що треба зробити кожному з нас – змінити своє ставлення до людей з інвалідністю, потрібно впроваджувати ініціативи та цілу низку заходів: це виховна робота у закладах освіти, просвітницька робота ЗМІ, а в першу чергу – кожен має почати з себе. Тільки разом, об’єднавшись ми зможемо  розвіяти ці стереотипи. Будемо вірити, що в Україні знайдеться достатньо соціально відповідальних  і свідомих людей, щоб втілити ідею толерантного суспільства в реальність. Кращу Україну можна створити тільки спільними зусиллями найкращих!

Саме тому Еліна Парамонова – керівник  студії сучасної хореографії «Royall-ballet», а в першу чергу, прекрасна людина із великим, сповненим любові і тепла серцем, володарка спеціальної нагороди «Унії Культури Європи» за величезний внесок в хореографічне мистецтво України та активну благодійну діяльність, на протязі п’яти років є ідеологом та ініціює Благодійний проект «Подаруй посмішку дітям!» для «особливих» дітей, що відбувся 24 травня в концерт-холі «Український Дім».

Благодійний проект дарує радість та незабутні враження, підтримує та створює свято для «особливих» дітей, а глядачами цьогорічного заходу були вихованці дитячих будинків та інтернатів, зокрема  Білоцерківського дитячого будинку-інтернат для дітей-інвалідів,  Центру соціально-психологічної реабілітації для дітей «Злагода», Білоцерківської спеціалізованої школи №19, Спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей із порушенням слуху міста Білої Церкви,  Васильківської спеціальної школа-інтернату для дітей з важкими порушеннями мови,   а також Громадської Організації «Відчуй», де проходять реабілітацію та арт-терапію діти з вадами слуху.

Свято розпочалося з перегляду відеоролику про відомих людей, які будучи сиротами,  самостійно у житті добились світової слави та визнання.

У підтримку проекту виступали  відомі артисти та зірки української естради, зокрема знаменитий шансоньє – Народний артист України, поет, композитор - Олег Гаврилюк,  фіналіст другого сезону «Х-фактор» - Владислав Курасов, енергійні, драйвові, запальні - дует «Анна-Марія», Даяна Гаврилюк, Наташа Турбіна, всім відома казкарка і дитячий композитор - Алла Мигай, а також Олександр Єгоров -  харизматичний, талановитий маестро, чия творчість нікого не залишає байдужим. Учні студії сучасної хореографії «Royal-ballet» різної вікової категорії виконували цікаві танцювальні постановки, дивували кількістю неймовірних образів та перевтілень: патріотичний номер, що йде від щирого серця – «Я за Україну небеса благаю», драйвовий виступ -  «Кантрі», фешн-бродвей -  «Модниці», мрійливий номер - «Аліса в країні чудес», романтичний - «У сяйві місяця»,  улюблений мультяшний герой усіх поколінь - «Міккі», «Весняна прогулянка», солодкі - «Цукерочки» та смачнюще «Варення» і найменшенькі – «Посіпаки», їм лиш по три рочки, а які ж вони талановиті. Ці чудові виступи підготували  хореографи – Людмила Глушко, Валерія Заїка, Юлія Бобир, Еліна Маркович та Євгенія Золотарьова. Театр міміки і жестів «Райдуга»  культурного центру українського товариства глухих, який  створено в далекому 1969 році і на сьогоднішній день це єдиний в Україні професійний театр, де танцюють і виступають  нечуючі актори, підготували номери пантоміми «Обруч» та «Утренний Респект», художній керівник - Наталія Кутина, а вела програму –  Ірина Чекалюк – Золотий» голос стадіону «Олімпійський» на Чемпіонаті з футболу ЄВРО-2012.

Під час заходу відбулась виставка робіт  виготовлених руками «особливих» дітей та аукціон, на якому було представлено купу чудових речей і аксесуарів hand-made,  всі бажаючі мали змогу ознайомитися з багатим розмаїттям дитячих виробів декоративно-прикладного мистецтва, купити їх і цим самим зробити добру справу - допомогти, адже кошти направлені на допомогу спеціальним закладам. 

В залі було надзвичайно тепло і затишно, довкола лунав веселий сміх та радість, діти отримали гарний настрій, чудові враження та купу подарунків, а заклади забезпечили побутовою технікою та речами першої необхідності. Очі дітей сяяли від захвату та емоцій, надовго їм запам’ятається це свято!

Благодійний проект «Подаруй посмішку дітям» - це захід на  підтримку «особливих» дітей, мета якого адаптувати їх до повноцінного, соціально активного життя. Ці діти – інші, але Господь наділив їх основною особливістю (можливо не кожному з нас вона притаманна) – це надзвичайна ДОБРОТА. До того ж вони - дуже талановиті, вишивають бісером, плетуть, малюють, дивують глибиною написаних пісень та віршів, танцюють, співають, а головне – вони щирі та відкриті.

Величезне спасибі всім небайдужим людям, які переймаються проблемами дітей з особливими потребами, за допомогу та підтримку  Благодійного проекту «Подаруй посмішку дітям - 2015!»: дружній команді Благодійного фонду імені Валерія Бугая у складі настоятеля храму Іллі Муромця – протоієрея Димитрія Марандюка,  Надії Карпенко, Світлани Мельник, Вадима Кропивницького та Марини Левченко. Особлива подяка за надання цього чудового залу Юрію Івановичу Стельмащуку – директору Державного підприємства Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім», Володимиру Мунтяну – лідеру Духовного Центру «Відродження», Володимиру Євгеновичу Тоцькому - директору Благодійгого фонду «Вітер Змін», Олені Піддубній – ректору інституту творчості, керівнику дитячого фонду «Щасливі долоні», Ірині Ткаченко, Едварду Діксону, народному депутату України, першому командиру батальйону «Айдар» - Сергію Петровичу Мельничуку, Єві Кузьміній – директору ательє-магазину «Atelier33», компанії «Інтайм», парку атракціонів «HAPPYLON», а також артистам, які погодилися прийняти участь та подарували свою творчість дітям.  Інформаційним партнерам заходу: всеукраїнському суспільно-політичному журналу «Оксамит», рекламно-інформаційному виданню – «Журнал мир отдыха и бизнеса», інформаційній агенції «Бізреліз» та «Інтерфакс-Україна», інтелектуальному музичному порталу «Music Ukraine», інформаційно -ресурсному центру «Гурт», порталу «Велика Ідея», всеукраїнському інтернет-телевізійному каналу «Здорова Україна», телеканалу новин «24», радіостанції «Промінь», ЗМІ Міста Білої Церкви  і Василькова, а також  Українському Форуму Благодійників, Асоціації Благодійників України, Національній Асамблеї інвалідів України.

Еліна Парамонова - організатор та ідеолог благодійного заходу «Подаруй посмішку дітям - 2015!» зазначає: «Діти з нетерпінням чекали на це свято, маємо надію, що сьогодні ми допомогли  сотням дітлахів знайти мрію, повірити у свої сили та з вірою і посмішкою сміливо дивитися у майбутнє, а також  привернули увагу громадськості і  залучили суспільство до милосердя і допомоги, адже ми - Українці – єдина нація, нам необхідно підтримувати один одного, а тим паче  «особливих» дітей, давати їм надію на світле майбутнє, дуже хочеться, щоб наше суспільство навчилося дивитися на цих дітей та сприймати їх по-іншому, не просто як  інвалідів, а як особистості, адже вони, як і всі, мають право на гідне життя, розвиток, навчання, спілкування, участь у громадському соціумі, а найважливіший бар’єр, який потрібно подолати – це виправити ставлення людей до сприйняття інвалідності, адже всі ми різні, проте заслуговуємо на однаково дружній світ… 

Закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня зігрівати теплом і любов’ю кожне дитяче серце, об’єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України. Подаруйте посмішку дитині, адже це так просто, бо навіть одна маленька посмішка – може змінити життя!.. ТОМУ ОБЄДНУЙМОСЯ ЗАРАДИ ДОБРА, АДЖЕ РАЗОМ МИ ЗМІНИМО СВІТ НА КРАЩЕ!!!»

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.