bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Реформування сфери адмінпослуг у 2015 році
12.05.2015

Тренінги та семінари в різних містах України, створення переліку «електронних»  адміністративних послуг, розробка спеціальної методики для оцінки ЦНАПів та ще багато інших важливих завдань виконає Ресурсний центр для ОГС до кінця 2015 року.

Цьогоріч в рамках проекту «Поширення кращих практик недержавного моніторингу надання адміністративних послуг», що реалізується ПРООН за фінансової підтримки Європейського Союзу, Ресурсний центр тісто співпрацюватиме з Міністерством економічного розвитку та торгівлі для впровадження реформ сфери адміністративних послуг. Для удосконалення сфери публічних послуг заплановано впровадити в національну політику та законодавство усі надбання проекту, особливо, рекомендації, отримані за результатами моніторингових ініціатив.

8 травня 2015 року в рамках проекту «Поширення кращих практик недержавного моніторингу надання адміністративних послуг» відбулася робоча зустріч щодо співпраці з  Міністерством економічного розвитку та торгівлі України у сфері реформування адміністративних послуг. 

У робочій зустрічі взяли участь Старший програмний менеджер ПРООН Юлія Щербініна, керівник проекту Олена Урсу,  заступник Голови правління ГО «Центр політико-правових реформ», координатор Ресурсного центру Віктор Тимощук, експерт ЦППР Олексій Курінний та начальник відділу розвитку системи надання адміністративних послуг Міністерства економічного розвитку та торгівлі Олександр Каменчук.

У ході зустрічі обговорили подальшу співпрацю у сфері реформування адміністративних послуг. В поточному році заплановано багато цікавих та важливих заходів для удосконалення роботи ЦНАПів. Серед них, навчальні семінари для громадських активістів у різних містах України. На таких семінарах будуть висвітлені усі ключові досягнення проекту попередніх років, а також будуть проведені навчання з питань громадського моніторингу.

Для посадовців ЦНАПів в регіонах проведуть круглі столи щодо актуальних особливостей впровадження реформи адміністративних послуг.

Цього року Ресурсний центр також надаватиме дорадчу підтримку Міністерству економічного розвитку та торгівлі України щодо реформування адміністративних послуг. Серед поставлених завдань: аналіз існуючої моделі ЦНАПу та розробка спеціальної методики для оцінки ЦНАПів з акцентом на питання якості адміністративних послуг.

«ПРООН підтримуватиме спільні зусилля Міністерства та громадськості в особі Центру політико-правових реформ, спрямовані на досягнення конкретних практичних результатів реформування системи надання адміністративних послуг у 2015 році. Зокрема, сподіваємось упорядкувати реєстр адмінпослуг, розробити методику обчислення кількості адміністраторів, необхідних для ЦНАП, удосконалити методику оцінювання якості діяльності центрів надання адмінпослуг та розпочати на національному рівні дискусію щодо концепції оплати адміністративних послуг», - зазначила Старший програмний менеджер ПРООН Юлія Щербініна.

Також Ресурсним центром будуть розроблені аналітичні документи для впровадження рекомендацій, що були отримані в результаті здійснених моніторингових ініціатив у 2014 році. Заплановано створити перелік послуг для електронного формату надання та оновити інфографіку «Ідеальний ЦНАП очима громадян».

В кінці року в обласних центрах України буде здійснений актуальний моніторинг якості надання адміністративних послуг.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.