bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Українська організація показала кращі практики виявлення ВІЛ
09.05.2015

Українська організація показала кращі практики виявлення ВІЛ серед країн Східної Європи та Центральної Азії.

В рамках нової задачі світової спільноти «90-90-90» до 2020 року 90% людей, що живуть з ВІЛ дізнаються про свій статус та почнуть підтримувати своє здоров’я; 90% людей, що живуть з ВІЛ будуть приймати терапію та житимуть довше; у 90% людей, які приймають терапію рівень вірусного навантаження знизиться до рівня, який не шкодить здоров’ю.  Як результат в 2030 році ВІЛ-інфекцію буде подолано.

В рамках цієї задачі ВБО «Мережа людей, що живе з ВІЛ» у співпраці з ЮНЕЙДС провели дослідження аби дізнатись про кращі практики виявлення ВІЛ-інфекції у країнах Східної Європи та Центральної Азії. Серед організацій, які мають найкращі нові та ефективні підходи до виявлення ВІЛ, було визнано українську організацію ВБО «КОНВІКТУС УКРАЇНА», яка працює з 2008 року та вже реалізувала ряд успішних підходів у сфері профілактиці ВІЛ серед груп ризику.

Цей досвід буде представлено Євгенією Кувшиновою, виконавчим директором ВБО «КОНВІКТУС УКРАЇНА», колегам із Східної Європи та Центральної Азії на міжнародній конференції в Єревані (Вірменія), 21-23 травня 2015 року. Інноваційні та дієві інструменти роботи будуть представлені на сесії «Кращі практики Східної Європи та Центральної Азії».

Важливість вчасного та ефективного виявлення ВІЛ-інфекції зумовлене статистикою, де один з трьох європейців, який має ВІЛ-позитивний статус, не знає, що він ВІЛ-інфікований, в світі ж зараз налічується більше 19 мільйонів людей, що живуть з ВІЛ.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.