bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентовано Національну програму для дітей «Читанковий клуб»
28.04.2015

24 квітня на Дитячій сцені Книжкового Арсеналу відбулася презентація масштабної національної річної програми з читання дітям «Читанковий клуб». Протягом року більш ніж 10000 дітей у 18-ти містах України стануть учасниками клуб.

«Читанковий клуб» –  це серія безкоштовних навчально-розважальних заходів для дітей віком від 4-х до 8-ми років. Мета заходів – системно заохочувати дітей читати,  прищепити любов до книг, та довести, що читання книги – це весело, захоплююче та дуже цікаво. Під час «Читанкового клубу» маленькі читачі матимуть можливість ознайомитися з книгами провідних українських видавництв.  Окрім читання, діти зможуть пограти у розвиваючі ігри, присвячені розвитку логіки, фантазії та пам’яті. Наприкінці заходу діти отримають подарунок – свій перший «Читанковий щоденник», в який згодом вони зможуть вклеювати наклейки із зображенням прочитаних книг, малювати улюблених героїв, та ставити власні оцінки прочитанім книгам. Головною особливістю щоденника є те, що дитина не просто колекціонуватиме наклейки з прочитаних книг, а й оцінить наскільки їй сподобалася та чи інша історія та вибере свого улюбленого персонажа.

Важливо зазначити, що окрім найменших учасників, на заходах приділятимуть велику увагу і батькам, адже саме батьки в першу чергу мають прививати любов до читання дітям.  Для батьків спеціально розробили прості рекомендації, які допоможуть заохотити дітей до читання та дадуть поради як правильно читати з дітьми.

Заходи «Читанкового клубу» проходитимуть щосуботи протягом року, починаючи з 16 травня 2015 року в ресторанах мережі МакДональдз.

В рамках презентації на Книжковому Арсеналівідбулася зустріч з відомим українським сімейним психологом Марією Фабричевою, дійсним членом Професійної Психотерапевтичної ліги, членом Української та Європейської асоціації транзактного аналізу, сертифікованим арт-терапевтом та мамою двох дітей. Психолог дала практичні та перевірені досвідом рекомендації з читання, поділилася сучасними методами читання, порекомендувала як правильно підбирати книги та відповіла на цікаві питання відвідувачів Книжкового арсеналу.

«В наше століття невблаганного інформаційного потоку, девайсів, гаджетів, статусів в соціальних мережах, любов до літератури має бути більш важливою частиною життя, як дитини, так і дорослої людини. Читання книг сприяє не тільки естетичному задоволенню, читання – це розвиток мовної краси та креативності мислення для дитини, наповнення багажу соціального, життєвого і загальнокультурного досвіду, можливість отримати нові знання та варіанти рішень в різних життєвих ситуаціях» – прокоментувала  психолог Марія Фабричева.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.