bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У новій програмі позашкілля Черкас враховують думки безпосередніх учасників позашкільної освіти
27.02.2015

Круглий стіл з експертами в галузі педагогіки, соціальних працівників та психології провели 25 лютого в рамках проекту «Забезпечення громадського впливу у сфері розвитку позашкільних навчальних закладів у м. Черкаси», яку координує Черкаська обласна благодійна фундація «Паритет» у співпраці з Департаментом освіти та гуманітарної політики міськвиконкому.

Присутнім були презентовані результати дослідження думки дітей та батьків щодо якості позашкільної освіти міста, та запропонували висловити свої думки стосовно нової Програми розвитку позашкільних навчальних закладів. Програма позашкілля на наступні п’ять років є першою і поки єдиною, до створення якої долучають безпосередньо учасників позашкільної освіти.

«До цього формувались бюджети фактично по забаганкам влади. Тут ми намагались запитати думку, батьків, дітей, планується зустріч з комерційними навіть закладами позашкільної освіти. Це тема, яка була в тіні завжди, і ми намагаємось підняти її, щоб підняти статусність сфери – бо позашкілля фінансувалось по остаточному принципу», – прокоментував виконавчий директор фундації «Паритет» та член виконкому міськради Сергій Гончар.

Присутні керівники та викладачі закладів позашкільної освіти висловлювали дискутивні думки щодо результатів дослідження думки батьків і дітей. Так, стверджували, що із сьогоднішнім здорожчанням долара потенційна ціна за навчання, яку вказували місяць тому, не є актуальною. Приємно здивувала їх те, що практично усі опитані діти захоплено казали про своїх викладачів та спортивних тренерів. Основні ж пропозиції учасники засідання надсилатимуть на скриньку департаменту освіти та гуманітарної політики міськвиконкому після детального ознайомлення і з Програмою, і з деталями дослідження.

Начальник профільного Департаменту Марина Бакланова зауважила, що залучення учасників позашкільної освіти в розробці Програми – не останній крок: «Оскільки сьогодні все позашкілля фінансується з міського бюджету, ми вважаємо за необхідне, щоб до розробки стратегічної програми розвитку позашкільних закладів були долучені всі – і батьки, і викладачі та керівники закладів,  і департамент, який займається організацією роботи цих закладів. Я думаю що важливим є момент щоб батьки взяти участь у обговоренні й розробці і напрямів, і безпосередньо завдань цієї Програми, щоб надалі вони могли долучитись до їх реалізації».

Протягом тижня департамент чекатиме на відгуки і конкретні пропозиції від учасників. Наступним кроком проекту планується зустріч з некомунальними позашкільними освітніми закладами та обговорення з ними їхнього бачення себе у системі позашкілля на наступні 5 років.

Проект координує Черкаська обласна благодійна фундація «Паритет» у співпраці з Департаментом освіти та гуманітарної політики та департаментом фінансової політики Виконавчого комітету Черкаської міської ради. Проект здійснено за фінансової підтримки Фундації ПАУСІ, Європейського Союзу та Центральноєвропейської ініціативи.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.